Eskişehir’deki saldırının görgü tanıkları dehşeti anlattı: O kadar çok kan vardı ki hortumla yıkadılar

Eskişehir’deki saldırının görgü tanıkları dehşeti anlattı: O kadar çok kan vardı ki hortumla yıkadılar

Eskişehir'de rastgele 5 kişiyi bıçakladıktan sonra yakalanan saldırganın olaydan önce bölgeye yakın bir yerde üzerini değiştirerek hazırlık yaptığı öğrenildi. Mahalle muhtarı saldırgan hakkında, "Çocukluğunu bilmem ama aile bir fabrikada çalışan kendi halinde bir çift" derken görgü şahitleri, "O kadar çok kan vardı ki burayı hortumla yıkadılar. " dedi.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi’nde yer alan Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’nda meydana gelen olayda, 18 yaşındaki Arda K., çay bahçesinde oturan beş kişiye bıçakla saldırdı.

9840079.jpg

Hücum yeleği, kask, gözlük takan ve Nazilerin “Kara Güneş” amblemini göğsüne yapıştırarak kimliğini gizleyen saldırgan, bölgedeki vatandaşlara dehşeti yaşattı. Olayda yaralanan N.Ö. (87), T.A. (71), C.Ö. (57), C.A.(64) ve M.K. (64) hastaneye kaldırılırken, saldırgan Arda K. kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı.

9840081.jpg

SALDIRI HAZIRLIĞI YAPMIŞ

Olayın yaşandığı bölgeye yakın bir yerde üzerini değiştiren ve saldırının hazırlığını yaptığı belirlenen Arda K.’nin, bölge sakinleri tarafından fark edilmesi üzerine polise ihbar edildiği öğrenildi.

saldiriya-hazirlandigi-alan.jpg
Saldırganın saldırıya hazırlandığı alan

Saldırganın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

saldirgan.jpg
Saldırgan

'GENÇ BİR ÇOCUĞUN GİYİNİŞİNİ GÖRDÜM'

Saldırganın hazırlandığı anlara tanıklık eden Yakup Taşçı, "Genç bir çocuğun giyinişi gördüm. Evden ona baktım. Motosiklete binecek bir kişi sandım. Kaskını taktı. Ondan sonra buradan yürüyüp gitti. Yanından getirdiklerini burada bıraktı. Siyah bir poşet vardı. Daha sonra polise haberdim. Polis gelip o poşeti aldı. Torbalardan bir şeyler çıkartıp giydi. Yaşlılara saldırmış” dedi.

yakup-tasci.jpg
Görgü şahidi Yakup Taşçı

'AİLESİ FABRİKADA ÇALIŞAN KENDİ HALİNDE ÇİFT'

Uluönder Mahallesi Muhtarı Hasan Güler, saldırganın üç yıl öncesine kadar bu mahallede yaşadığını ve içine kapanık bir yapısı olduğunu belirtti.

muhtar.jpg
Uluönder Mahallesi Muhtarı Hasan Güler

Güler, "Bizim mahallemizde oturuyordu. Daha sonra Çamlıca Mahallesi’ne taşındılar. Çocukluğunu bilmem ama aile bir fabrikada çalışan kendi halinde bir çift. Ailenin 2 çocuğundan bir tanesi. İnternetten okuduğumuza göre çocuğu anneanneyle dede büyütmüş. Gördüğüm kadarıyla aile de ilgileniyordu tabii ama bilemiyoruz. İçine kapanıkmış. Olayı gerçekleştiren kişinin burada tanıdığı vardır. Çünkü çocukluğu burada geçti. Olayda çay bahçesindeki yaşlıları seçmiş” şeklinde konuştu.

9840077.jpg

'O KADAR ÇOK KAN VARDI Kİ HORTUMLA YIKADILAR'

Olay esnasında yaralanan vatandaşlara yardım ettiğini söyleyen Muharrem K., "Yerde yatan kişilerin bazı bölgelerinden kan gördüm. Bir daha baktım. Tramvay durağının orada karnını tutan var. Derken polisler yakalamış. Cami önünde yaralı olan bir kişiye mendil uzattım. Mendilin bir kısmı hala yanımda. Yardım eden vatandaşlar yerde buldukları kağıtlarla yaraya pansuman yapmaya çalışıyordu. O kadar çok kan vardı ki burayı hortumla yıkadılar. Burada gördüğüm 3 kişi yaralıydı. Farklı bir elbisesi vardı. Daha sonra polisler yakaladı. Ancak çocuk bir şey konuşmadı" dedi.

9840083.jpg

Öte yandan; yaralılardan üçü yoğun bakımda tedavi görmeye devam ederken, diğer iki yaralının durumunun stabil olduğu ve servise alındıkları belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN