Sinan Ateş'e yakınlığıyla biliniyor: Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel'e saldırı görüntüleri ortaya çıktı

Suikasta uğrayan Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'e yakınlığıyla bilinen eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel'e saldırı girişiminin ayrıntıları ortaya çıktı.

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, Ülkü Ocakları yönetimi tarafından hedef alınmasının ana etkenlerinden biri olarak gösteren eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel'e saldırı görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Yüreğir ve Kadirli Ülkü Ocakları mensuplarının Çağrı Ünel’e saldırdığı görülüyor.

Ünel, saldırıya karşılık olarak silahını çekip ateş ediyor. Açılan ateş sonucunda Emrullah Kaplan hayatını kaybediyor ve bir kişi ayağından yaralanıyor.

Çağrı Ünel, bu olayla bağlantılı olarak 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

15 Mart 2022'de Eski Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ünel'e saldırı düzenlendi. Ünel, kendisine saldıran ülkücü Emrullah Kaplan'ı silahla vurarak öldürdü. Ünel'in saldırıdan önce Mersin'deki ülkücülerden, kendisine saldırmalarını istendiği fakat kabul etmediklerini söyledikleri bir telefon aldığı iddia edildi.

Olayla ilgilenen savcılık; saldırının, sosyal medyada yaşanan bir tartışma yüzünden gerçekleştiğini iddia etti.

Kimi kişiler, Ateş'in görevden alınmasına karşı çıktığı için Ünel'e saldırı düzenlendiğini ve Emrullah Kaplan'ın ölümü üzerine Ateş'e saldırılmış olabileceğini öne sürdü.

Millî İstihbarat Teşkilatı; Recep Tayyip Erdoğan'a konuyla ilgili sunduğu özel raporda, bu olaya değindi. İsmail Saymaz; Ünel'e düzenlenen saldırının ardından kaleme aldığı 19 Mart 2022 tarihli yazısında, "Kaplan'ın ölümünün, silahların konuştuğu şiddet dalgasının önünü açabileceğini" ve "Kaplan’ın intikamı adına başka hayatların heba olabileceğini" yazmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN