Erzincan’a giden görmeden gelmeyecek! En güzel ilçe seçildi: Herkes oraya yerleşmek istiyor

Erzincan’a giden görmeden gelmeyecek! En güzel ilçe seçildi: Herkes oraya yerleşmek istiyor

Türkiye'nin 81 şehri üzerinde yapılan incelemeler ile birlikte bu kez de Erzincan'ın en güzel ilçesi belirlendi. Erzincan ilinin incisi olarak biliniyor giden görmeden dönemiyor. Erzincan'a yerleşmek isteyenlerin ilk tercihi o ilçe oluyor. İşte Erzincan'ın en güzel ilçesi…

Bir medya ajansı tarafından yapılan yapay zeka destekli araştırma Türkiye'nin en güzel ilçelerini tek tek belirliyor. Doğu Anadolu'nun en sevilen şehirleri arasında yer alan Erzincan'ın en güzel ilçesi belli oldu. Erzincan'da yaşayanlar oraya yerleşmek için can atıyor.

ERZİNCAN'IN EN GÜZEL İLÇESİ OLDU

Yapay zeka tarafından yapılan incelemeler doğrultusunda Erzincan'ın en güzel ilçesi Kemaliye seçildi. Doğası ve tarihi dokusunun yanı sıra kültürel mirasıyla büyüleyici bir nokta haline dönüşen Kemaliye, Munzur dağlarının eteklerinde yer alan şirin bir ilçe olarak biliniyor. Tarihi evleri ve eşsiz kültürel etkinlikleri ile ziyaretçilerin dikkatinde yer alan Kemaliye bölgenin mimari zenginliği ve tarihini de gözleri önüne seriyor.

Kemaliye'de gezilecek yerler | En güzel 7 nokta - Haber 7 Gezi Rehberi

İlçede yer alan Kemaliye Taş Yolu, dünyanın en tehlikeli yollarından biri olarak biliniyor adrenalin tutkunları soluğu burada alıyor. Her sene düzenlenen Kemaliye Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali ilçenin kültürel canlılığını da ayakta tutuyor.

DOĞA TUTKUNLARININ VAZGEÇİLMEZ ADRESİ

Doğa Tutkunları için bulunmaz bir rota haline dönüşen Kemaliye, Munzur Nehri boyunca yapılan tekne turları, doğa yürüyüşleri ve dağcılık faaliyetleri ile birlikte ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sağlıyor. Yedigöller ve Karasu Nehirlerinin birleştiği yer olarak bilinen Karanlık Kanyon, doğaseverlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biridir. Dünyanın en derin 2. kanyonu olarak bilinen Karanlık Kanyon nefes kesen manzaralarıyla aklınızı başınızdan alacak.

Kemaliye - Kültür Portalı - Medya Kütüphanesi

LEZZETLERİNE DİYECEK SÖZ YOK

Kemaliye'nin zengin ve çeşitli Mutfağı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Yerel restoranlarda yer alan Erzincan tulumu, Kemaliye köftesi ve tandır ekmeği gibi lezzetler bölgenin gastronomi kültürünü de gözler önüne seriyor. Yöresel tatlılar ile birlikte el yapımı reçeller de ilçede en çok tercih edilenler arasındadır.

Kemaliye insanı sıcak ve misafirperver bir yapıya sahipken ilçe halkı geleneksel Türk misafirliğini de en güzel şekilde yansıtıyor. Yerel halkın samimiyeti ile birlikte yardımlaşma kültürü de Kemaliye'yi diğer ilçelerden ayıran önemli bir faktördür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN