Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törende Arif Paşa öyle bir konuştu ki..

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşma, törenin resmi havasından çok, siyasi bir miting havası estirdi. Çetin'in, konuşmasının ağırlıkla Cumhurbaşkanı'na yönelik övgülerden oluşması, sosyal medyada eleştirilere yol açtı. Çetin'in konuşmasında Erdoğan'ın siyasi konuşmalarında kullandığı sloganlara da sıklıkla yer vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen 2024 Subay ve Astsubay Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşma, törene damgasını vurdu. Ancak Çetin’in hitabet tarzı, kimi gözlemciler tarafından törenin resmi havasından çok, siyasi bir miting havasına büründüğü yönünde eleştiriler aldı. Özellikle, konuşmasının içeriğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan övgüleri ve askeriyeye sağlanan kaynaklar için teşekkür ifadeleri, Orgeneral Çetin'in bir siyasi konuşma yapıyormuş izlenimini doğurdu.

"Sayın Cumhurbaşkanım, sayın başkomutanım, sayın bakanım" diyerek konuşmasına başlayan Çetin, askeri protokolü aşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğrudan seslenişlerde bulundu. Mezun olan subay ve astsubaylara seslenmek yerine, uzun süre Erdoğan’ın liderliği altında Jandarma Genel Komutanlığı'nın başarılarını vurgulayan Çetin, Cumhurbaşkanı'na ve hükümetine olan minnettarlığını defalarca ifade etti.

"TÜRKİYE YÜZYILINI İNŞA EDECEĞİZ"

Çetin'in Erdoğan'ın siyasi konuşmalarında kullandığı cümleleri de sıklıkla kullanması dikkatlerden kaçmadı. Çetin'in, "Zatalinizin de dediği gibi, biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Türkiye yüzyılında cumhuriyetimizin yüzbirinci yılında büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda..." ve "Zatalinizin emir verdiği gibi terörü kaynağında yok etmeye hazırız," şeklindeki ifadeleri ise, bir ordu komutanından beklenen soğukkanlı ve tarafsız duruştan ziyade, siyasetle iç içe geçmiş bir söylem olarak yorumlandı. Konuşmasının sonunda, "Canımız kanımızı kanlı ay yıldızlı bayrağımıza feda olsun, helal olsun, armağan olsun, armağan!" diyerek vatan sevgisini vurgularken, bu duygusal çıkışlar askeri bir törenin ötesinde, adeta bir siyasi mitinge dönüştü.

İşte Doğan'ın konuşmasının tamamı:

"Sayın Cumhurbaşkanım, sayın başkomutanım, sayın bakanım çok değerli kıymetli misafirler saygı değer aileler ve kıymetli arkadaşlarım, sevgili gençler hepinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Jandarma Genel Komutanlığımızın ve Sahil güvenlik komutanlığımızın kahraman subay ve astsubay mezuniyet törenine tekrar hoşgeldin diyor, hepinize katılımınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Genç subay ve astsubaylarımızın bugün şerefle taşıyacakları rütbelerini takmaya ve başarısının simgesi olan diplomalarını almaya hak kazandılar. Hepsini canu günülden tebrik ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım, Jandarma Genel Komutanlığımız Türkiye yüzyılında cumhuriyetimizin yüzbirinci yılında büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda yanlızca emniyet ve asayiş sağlayan bir kolluk figür ve kolluk kuvveti olarak değil başta terörle mücadele olmak üzere uyuşturucu zehir tacirlerene, göçmen kaçakçılardan siber suçlara, deprem ve sel felaketinden orman yangınlarına kadar her yerde görev yapmaktadır. Yeri geldiğinde kimsesizlerin kimsesizi olarak vatandaşlarımızı desteleyen yardım eden öğreten ve yol gösteren bir kolluk kuvveti olarak halkımızın ve vatandaşlarımızın her zaman yedi yirmi dört yanında yakınında ve yardımında bulunarak devletimizin ve yüce milletizin emrine amade olmuştur. Vatandaşımızın halkımızın hizmetkarı ve işimizin kölesiyiz.

"ZATIALİNİZİN EMİR VERDİĞİ GİBİ"

Sayın Cumhurbaşkanım zatıalinizin belirttiği gibi biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Sayın Cumhurbaşkanım, sayın başkomutanım, Jandarma ve Sahil Genel Komutanlığı'nın görevlerini başarılı bir şekilde ihya etmesi için personel araç gereç pejete her türlü kaynağın sağlanmasında bizden desteğinizi esirgemediğiniz için zati devletlerinize şükranlarımı ve minnettarlığımı sunuyorum. Zatıalinizin emir komutasında kararlı inaçlı inatçı tavrımızla ara bul yok et taktiğiyle zatıalinizin emir verdiği gibi terörü kaynağında yok etmeye hazırız. Son olarak sözlerime son verirken bizden destek ve dualarını esirgemeyen yüce milletimize sevgi ve minnettarlarımızı sunuyor başta Mustafa Kemal Atatürk'ü onun kahraman silah arkadaşlarını ve ülkemizin bağımsızlığı bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet şükran ve minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize şükran ve minnettarlarımızı sunuyorum.

"CANIMIZ ARMAĞAN OLSUN ARMAĞAN"

Sayın Cumhurbaşkanım Türkiye yüzyılında bize düşen görevi başarmak için bizde aziz şehitlerimizin yolunda kahraman gazilerimizin izinde kahraman ordumuzun kahraman polisimizle bayrağa sarılmaya hazırız. Bu gördüğünüz kahraman gençler kanlı ay yıldızlı bayrağımız için canlarını seve seve vermeye hazırdırlardır.

Sayın Cumhurbaşkanım canımız kanımızı kanlı ay yıldızlı bayrağımıza feda olsun, helal olsun, armağan olsun armağan. Yeterki vatan sağ olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN