Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'İstanbul Evi' tepkisi: SGK borcuna para yok Paris'te müsrifliğe para çok

Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'İstanbul Evi' tepkisi: SGK borcuna para yok Paris'te müsrifliğe para çok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan, İBB ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris’in ünlü moda müzesi Palais Galliera’da açılan “İstanbul Evi”ni hedef alırken, İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik, "SGK'ya borç ödemeye gelince para yok Paris'te müsrifliğe gelince para çok" şeklinde eleştiride bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Paris'te "İstanbul Evi" açmasına tepki göstererek, CHP'li belediyelerin SGK borçlarını ödemediğini ima etti. Erdoğan, "Yatırımları eleştiren bir muhalefet olamaz. Halkın parasını Paris'te harcayanlar yerine, Çukurova Havalimanı eleştiriliyor. SGK'ya borç ödemeye gelince para yok Paris'te müsrifliğe gelince para çok" dedi.

Şakir Paşa Havalimanı'nın kapatılmayacağını açıklayan Erdoğan, "Burası bir eğitim merkezi olarak hizmet verecek. Muhalefet yapılan yatırımı gölgelemeye çalışıyor. Böyle siyaset olmaz. Hizmet ve eser düşmanlığı yapan bir muhalefet olmaz" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışını sizlerle yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Havalimanımızın 85 milyonumuzun her bir ferdine hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün Mersin ve Adana’nın yanı sıra geniş bir alana hizmet verecek bir vizyon projesini daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün sadece bir havalimanı değil Yenice'mizden tüm dünyaya yeni, modern estetik bir kapı açıyoruz. Havalimanımızın dünya standartlarında bir eser olduğunu görüyoruz.

ekran-goruntusu-2024-08-10-165206.png

Çukurova Havalimanı'mız yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip. Pistin uzunluğu 3 bin 500 metre. Havalimanımıza yatırım miktarı 608 milyon 500 bin eurodur. Çukurova Uluslararası Havalimanı Çukurova'nın ticaret, turizm ve tarımsal üretimine katkılar yapacak, yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına vesile olacaktır. Havalimanımızın Adana'ya mesafesi 35, Mersin'e mesafesi 49 kilometre. Havalimanımız sanayi bölgelerinin ürünlerini dünyaya taşıyacak. Çukurova Havalimanı bölge ihracatına çarpan etkisi yapacak. Devletin bütçesinden tek kuruş harcamadan eserleri tamamladık. Akdeniz'in tamamının kalkınmasında lokomotif rolü üstlenecek böyle bir eseri ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz

Çukurova Havalimanı'mızı Mersin-Adana-Gaziantep hızlı tren hattına entegre ediyoruz. Mersin Adana seyahat süresi 35 dakikaya inecek.

'ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI KAPATILMAYACAK'

Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak. Şakirpaşa Havaalanı artık eğitim merkezi olarak hizmet verecek. Muhalefetin işi gücü yalan üretmek, tutmayacak bu yalanlarınız. Vatandaşlarımızı provoke ederek neyi amaçlıyorsunuz. Muhalaefet hizmeti sahiplenmek yerine havalimanımızı karalamak için kendilerini paralıyorlar.

ekran-goruntusu-2024-08-10-165221.png

'SGK'YA PARA YOK PARİS'TE MÜSRİFLİĞE PARA ÇOK'

Adanalı ve Mersinli kardeşlerimizi kışkırtarak yapılan yatırımı gölgelemeye çalışıyorlar. Hizmet ve eser düşmanlığı yapan muhalefet olmaz. Ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa, eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil, halkın parasını Paris'te har vurup harman savuran müsriflerdir. Yatırım kötüleyen muhalefet olmaz. SGK'ya borç ödemeye gelince para yok Paris'te müsrifliğe gelince para çok.

Paris İstanbul Evi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (41)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
41 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN