Erdoğan'dan Guterres’in paylaşımına tam destek: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı değiştirilmelidir

Erdoğan'dan Guterres’in paylaşımına tam destek: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı değiştirilmelidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres’in paylaşımına tam destek verdi. Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nin köklü bir reformdan geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Afrika kıtasının temsil edilmediği BM Güvenlik Konseyi yapısına yönelik eleştirilerini destekledi. Guterres, Afrika’nın temsil edilmediği mevcut sistemin adaletsiz olduğunu belirtmişti.

ERDOĞAN’DAN REFORMA DESTEK

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Guterres’in BM Güvenlik Konseyi’nin günümüz gereksinimlerine uygun ve adil bir şekilde reforme edilmesi gerektiğini ifade eden görüşlerine destek verdi. Erdoğan, bu tür reformların uluslararası adaleti sağlamak açısından kritik olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“BM Genel Sekreteri Guterres’in BM Güvenlik Konseyi’nin reforme edilmesi gerekliliğini yüksek sesle ifade etmesi, dünya çapında adil bir sistemin kurulması açısından önemli bir adımdır. Afrika kıtasının ve tüm Afrikalı kardeşlerimizin de bu adil sistemde yer alabilmeleri sağlanmalıdır. Küresel barış ve güvenliğin temin edilmesinde eksik kalan BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının köklü bir değişikliğe gitmesi zaruridir. İnsanlık, bu reformları bizden beklemektedir.”

DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR VURGUSU

Erdoğan, Türkiye’nin “Dünya 5’ten büyüktür” anlayışını sürdürmeye devam edeceğini belirtti. Türkiye’nin adil bir uluslararası sistem ve günümüz koşullarına uygun bir BM Güvenlik Konseyi oluşumu için tüm dost ülkelerle işbirliği yapmaya devam edeceğini ifade etti.

“Biz, bu beklentilerin bir karşılığı olarak 'Dünya 5’ten büyüktür' demeyi, 'Daha adil bir dünya mümkün' anlayışıyla hareket etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye olarak, adil bir uluslararası sistem ve günümüz şartlarına uygun bir BM Güvenlik Konseyi’nin oluşması için samimiyetle uğraş veren tüm dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." diyen Erdoğan, küresel adaletin sağlanması konusundaki kararlılıklarını yineledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN