Erdoğan, orman yangınları için muhalefeti hedef aldı: Hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir

Erdoğan, orman yangınları için muhalefeti hedef aldı: Hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelen Bakanlar Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Orman yangınlarına dikkat çeken Erdoğan, "Farklı illerimizde çıkan yangınlarda nasıl bir mücadele yürüttüğümüzü ortaya koyduk. Burada asıl sorgulanması eleştirilmesi millete hesap vermesi gerekenler yerel yönetimler kendi sorumluluk alanlarındaki orman yangınlarına bile müdahale etmekte çok geç kaldılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Toplantısı sona erdi. Toplantı, Bitlis'teki Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonunda açıklama yaptı. Açıklamasında orman yangınlarına dikkat çeken Erdoğan, sıcakların sona ereceği 15 Eylül'e kadar vatandaşları temkinli olmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

1kapak-003.jpg

İsrail’in tüm barbarlığına, Gazze'de 10 aydır estirdiği teröre rağmen Filistin halkının direniş azmini kıramamıştır. Topraklarını kahramanca savunan Filistin halkını bir kez daha saygıyla selamlıyor, zaferin er veya geç ama mutlaka Filistinli kardeşlerimizin olacağına yürekten inanıyoruz.

TARİHİMİZİN EN GÜÇLÜ YEŞİL VATAN ORDUSUNA SAHİBİZ

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biriyiz. Bunun en yakıcı etkilerinin maalesef ormanlarımızda görüyoruz.

Küçük bir kıvılcımla başlayan yangınlar zümrüt yeşili ormanlarımızın alev kırmızısına bürünmesine neden oluyor. Rakamlar karşı karşıya olduğumuz tehdidi ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz yılla kıyaslandığında orman ve orman dışı yangın sayısı yüzde 53 artarak 5 bin 540'a çıktı. Artan yangınlarla mücadele etmek için gereken her türlü adım attık. Hali hazırda filomuzda bulunan 27 uçak 105 helikopter 5 binden fazla kara aracıyla tarihimizin en güçlü yeşil vatan ordusuna sahibiz.

YANGINLA MÜCADELEDE İHA KULLANAN İKİ ÜLKEDEN BİRİYİZ

Hava araçlarımızın suya kolay ulaşması için havuz ve gölet sayımızı 4 bin 744'e yükselttik. Vatan savunmasında destanlar yazan İHA’larımızı orman yangınlarının tespitinde de kullanmaya başladık. 14 İHA’mız 184'ü akıllı 776 kulemizle ormanlarımızı 7 gün 24 saat an ve an gözetiyor. Sadece geçen yıl 2076 orman yangını İHA’larımız aracılığıyla tespit ettik.

Dünyada orman yangınlarıyla mücadelede İHA kullanan iki ülkeden biriyiz. Yangına ilk müdahale süresini 40 dakikalarda 11 dakikaya indirdik. Ayrıca 25 bin orman görevlimiz ve 130 bine yaklaşan gönüllüğümüzle yeşil vatan ordumuzu güçlendirdik.

1kapak-002.jpg

Orman yangınlarıyla etkin mücadele noktasında yapılması gereken ne varsa hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Ancak bu konuda özellikle muhalefetin çarpıtmalarına yalanlarına kendi ihmallerini kapatmak için yürüttü iftira kampanyalarına maruz kalıyoruz.

Muhalefet belediyeleri iş yapmak yerine, yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur.

HESAP VERMESİ GEREKENLER YEREL YÖNETİMLER

Farklı illerimizde çıkan yangınlarda nasıl bir mücadele yürüttüğümüzü ortaya koyduk. Burada asıl sorgulanması eleştirilmesi millete hesap vermesi gerekenler yerel yönetimler kendi sorumluluk alanlarındaki orman yangınlarına bile müdahale etmekte çok geç kaldılar.

ALİYEV VE PUTİN'E TEŞEKKÜR

Tek millet iki devlet şiarıyla hareket ettiğimiz can Azerbaycan’ın cumhurbaşkanı kıymetli kardeşim İlham Aliyev'e buradan en kalbi şükranlarımı sunuyorum. İlham kardeşim sadece aramakta kalmadı aynı zamanda eğer 200 tipi amfi bir yangın söndürme uçağını ülkemize göndererek yangınla mücadelemize güçlü destek veriyor. Zor günlerimizde her zaman yanımızda bulduğumuz sıkıntılı günlerinde her daim yanlarında olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimiz de her alanda güç birliği yapmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Putin’e de yine aynı şekilde bir amfi uçağı bize o dönemde göndermek suretiyle bu iki uçakla biz yangın söndürme işlemini çok daha rahat bir şekilde yapmamızı sağladı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN