Erdoğan 'eski Türkiye' vurgusu yaptı: Yoksulluğun, yasakların, baskıların olduğu o günler artık geride kaldı

Erdoğan 'eski Türkiye' vurgusu yaptı: Yoksulluğun, yasakların, baskıların olduğu o günler artık geride kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bitlis'te yaptığı konuşmada, "Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızın kökeninden, inancından ötekileştirildiği günler geride kaldı. Terör sopasıyla insanımızın dizayn edildiği günler geride kaldı. Yokluk ve yoksulluğun olduğu o eski günler artık tamamen geride kaldı" dedi. Erdoğan, terör tehdidinin yeniden hortlatılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis’te "Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni"nde konuştu. Erdoğan, konuşmasında gündemdeki konulara ilişkin mesajlar verdi.

Konuşmasında "eski Türkiye" vurgusu yapan Erdoğan, "İnsanımızın kökeninden, inancından ötekileştirildiği günler geride kaldı. Terör sopasıyla insanımızın dizayn edildiği günler geride kaldı. Yokluk ve yoksulluğun olduğu o eski günler artık tamamen geride kaldı." dedi.

9909869.jpg

Üsküdar ilçesinde İstanbul Boğazı'nı gören noktadaki kaçak yapıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalkıp şimdi İstanbul'un çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler." diye konuştu.

Meclis'te AK Parti Milletvekili Alpar Özalan'ın TİP Milletvekili Ahmet Şık'a saldırmasıyla gündeme oturan Can Atalay oturumuna dair ilk kez konuşan Erdoğan, "Yetkiyi milletten alıp hizmeti hapisteki teröriste veriyorlar. Meclis'te provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini takip etik. Meclis kürsüsünden millete hakaret eden bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edecekler." ifadelerini kullandı.

9909870.jpg

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bir yıllık hasretin ardından bir kez daha Bitlis'teyiz. Allah kardeşliğimizi daim etsin. 'Durmak yok, yola devam' diyen Bitlisli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bitlis için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

'KENDİ UÇAĞINI, GEMİSİNİ ÜRETEN ÜLKE HALİNE GELDİK'

Bizi muhabbetle bağrınıza bastınız. Allah kardeşliğimizi daim eylesin. Malazgirt'in yıl dönümü için bugün Bitlis'in yarın da Muş'un misafiriyiz. Öncelikle Bitlis'e olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. 31 Mart seçimlerinde Bitlis bize verdiği söze sadık kalarak Cumhur İttifakı'ndan yana kullandı tercihini.

Savunma sanayii son 22 yılda destan yazdığımız alanların başında geliyor. Artık kendi uçağını, gemisini üreten bir ülke haline geldik.

9909875.jpg

'22 YILDA 26 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK'

Gece gündüz demeden Bitlis için çalışmaya, Bitlis halkına hizmete devam edeceğiz. Bugün yatırımları şehrimize kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Belediyelerimiz vatandaşımıza hizmetini sürdürüyor. 210 milyona ulaşan bu proje ile eser ve hizmetleri sizlerin emrine veriyoruz. TOKİ, Ahlat'ta 1 milyar 96 milyonluk yatırımla inşaatlarını bitirdi. Bitlis merkezde kentsel dönüşümde sona geldik. Toplam 1 milyar 229 milyonluk bu projenin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Şehrimize sadece çevre ve şehircilikte 22 yıldaki yatımımız 26 milyar liraya ulaştı. Her alanda şehrimizin çehresini değiştirecek eserlere imza attık. 1 milyar 776 milyonluk yatırımımız devam etmekte.

9909868.jpg

'KORKUNUN YERİNİ HUZUR, ENDİŞENİN YERİNİ GÜVEN ALDI'

Terörün karanlık gölgesi Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nden çekildikçe şehirlerimizin yıllardır atıl kalan şekli de ortaya çıkmaktadır. Korkunun yerini huzur, endişenin yerini güven aldı. Bölgemiz genelinde huzur ortamı güçlendikçe hamdolsun yatırımlar çok daha hızlı şekilde ilerliyor.

'TERÖR YUVASI OLAN GABAR'DAN BUGÜN PETROL ÇIKARIYORUZ'

Günden güne bir gerçeği daha net görebiliyoruz. Terörün karanlık gölgesi Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizden çekildikçe ortaya çıkan güzelliği görüyoruz. Endişenin yerini güven aldı. Geri kalmışlık artık makus talih olmaktan çıktı. Yatırımlar çok daha hızlı şekilde ilerliyoruz. Daha düne kadar terör yuvası olan Gabar'da, bugün petrol çıkarıyoruz. Türkiye'nin petrol üretiminin yarısını Gabar'dan çıkarıyoruz. Bu başarıların hiçbiri tesadüf değildir. Tüm bunların hepsi teröre karşı dik duran vatandaşlarımız sayesinde oldu. Siz bize sahip çıktınız, size hizmet edenlere sahip çıktınız. Biz de Bitlis ile birlikte tüm Türkiye'yi bugünlere taşıdık.

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-bitlisteki-programlarina-katilmak-uzere-mus-sultan-alparslan-havalimanina-geldi-cumhurbaskani-erdogan-mhp-genel-baskani-devlet-bahceli-ile-selamlasti.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis'teki programlarına katılmak üzere geldiği Muş Sultan Alparslan Havalimanı'nda MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli ile selamlaştı

'ESKİ TÜRKİYE ARTIK TAMAMEN GERİDE KALDI'

Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızın kökeninden, inancından ötekileştirildiği günler geride kaldı. Terör sopasıyla insanımızın dizayn edildiği günler geride kaldı. Yokluk ve yoksulluğun olduğu o eski günler artık tamamen geride kaldı. Çok ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızı kimsenin elimizden almasına müsaade etmeyiz. Belini kırdığımız, nefesini kestiğimiz terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz. Eski günleri özleyenlere, bizi eski karanlık günlere tekrar çekmek isteyenlere asla eyvallah etmeyiz.

'İSTANBUL'UN ÇEVRE HAZİNESİNİ PARA BABALARINA PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR'

(Boğaz'da kaçak inşaat) Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalkıp şimdi İstanbul'un çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini kapı dışarı ettiler. Avrupa'da keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı. Kendi menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok.

9909876.jpg

'MECLİS KÜRSÜSÜNDE PROVOKATÖRLÜK YAPANA KOL KANAT GERDİLER'

(Meclis'teki yumruklu kavga) Yetkiyi milletten alıp hizmeti hapisteki teröriste veriyorlar. Meclis'te provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini takip etik. Meclis kürsüsünden millete hakaret eden bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edecekler.

Muhalefetin bu koroya ip gibi dizilmesi teslimiyet işaretidir. Bir avuç marjinal muhalefeti esir almış, parmağında oynatmaktalar. Halktan kopmuş durumdalar. milletimiz bunların neyin peşinden koştuğunu çok iyi görmekte. Bunlardan ülkeye hayır gelmesi mümkün değildir. Türkiye'yi sıkıntılarından kurtaracak olan yine biziz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (38)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
38 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN