Emekliye çift maaş hakkı geliyor! Milyonlarca emekliye can suyu olacak karar: Tarih verildi

Emekliye çift maaş hakkı geliyor! Milyonlarca emekliye can suyu olacak karar: Tarih verildi

Emekliye çift maaş hakkı müjdesi! Milyonlarca emekli için can suyu niteliğinde olacak! Tarih verildi, işte emekliye çift maaş hakkı ayrıntıları...

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni yasama dönemine güçlü bir başlangıç yaparak vatandaşların yaşamını köklü şekilde etkileyecek bir dizi önemli reform için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda, emeklilik sisteminde köklü yenilikler, kadınlar için yeni emeklilik hakları ve kamuda esnek çalışma saatleri gibi birçok düzenleme masaya yatırılacak.

ÇİFT MAAŞ İMKANI GELİYOR

Merkez Bankası'ndan nakit avans hamlesi | Ekonomi Haberleri

Emeklilikte çift maaş hakkı, özellikle çalışanlar arasında büyük bir merak uyandırıyor. Orta Vadeli Program’da yer alan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) sayesinde çalışanlar, mevcut emeklilik maaşlarına ek olarak ikinci bir maaş alma imkanına kavuşacaklar. Bu sistem, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) üzerinden hayata geçirilecek ve yıl sonuna kadar yürürlüğe girecek. Böylece, çalışanlar Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan aldıkları emekli maaşının yanı sıra, BES aracılığıyla ikinci bir maaş veya toplu ödeme alabilecek.

EV KADINLARINA YENİ HAKLAR VE PRİM DÜZENLEMELERİ

Türkiye'de 3 yeni banka kuruluyor! Ortakların kimler olacağı belli oldu: Sermayesi dudak uçuklatıyor

Kapsamlı reformlar sadece çalışanları değil, ev kadınlarını da yakından ilgilendiriyor. Bu yeni dönemde, Bağ-Kur ve SSK primleri arasındaki farklar ortadan kaldırılarak esnafın daha erken emekli olması sağlanacak. Ayrıca, ev kadınlarına yönelik olarak getirilen düzenlemeyle, isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak ve bu sayede ev kadınlarına emeklilik hakkı tanınacak.

Kamuda çalışanlar için de büyük değişiklikler yolda. Yeni düzenlemelerle birlikte kamu sektöründe esnek çalışma saatleri ve uzaktan çalışma imkanı sağlanacak. Bu yenilikler, kamu çalışanlarının iş-yaşam dengesini daha rahat kurmalarına olanak tanırken, çalışma biçimlerinde modern ve esnek modellerin uygulanmasını teşvik edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN