Emekli maaşına şaşırtan ek zam hesabı: SGK uzmanı paylaştı! Zamma rağmen açlık sınırının altında kalmıştı

Emekli maaşına şaşırtan ek zam hesabı: SGK uzmanı paylaştı! Zamma rağmen açlık sınırının altında kalmıştı

Yüksek enflasyon ile birlikte hayat pahalılığı vatandaşlara zor günler yaşatıyor. Enflasyon ve hayat pahalılığından en çok etkilenen grup ise emekliler oldu. Emekli maaşlarına ek zam tekrar gündeme gelirken sosyal güvenlik (SGK) uzmanı İsmail Sevinç, tek tek hesapladı. İşte detaylar...

Emeklilerin maaşına enflasyona oranla yüzde 24,73 seviyesinde zam yapıldı. En düşük emekli maaşı ise 12 bin 500 TL olarak duyuruldu. Fakat maaşların, 20 bin TL üzerinde olan açlık sınırının altında kalması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Bazı emekli vatandaşların kök maaşının düşük olması nedeniyle maaşları 10 bin TL seviyesinde kalmaya devam etti. Yapılan ek destek ile 10 bin TL'nin altında maaş alan emeklilerin maaşı 12 bin 500 TL seviyesine çıkarıldı.

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) borçları 96 milyar TL'yi buldu. Yapılan bu ödeme sonrasında 'maaşlarda artış yapılabilir mi' sorusu gündeme geldi.

EMEKLİ MAAŞI EK ZAM YAPILIR MI?

Yenicag'da yer alan habere göre, sosyal güvenlik (SGK) uzmanı İsmail Sevinç, emekli maaşlarını tek tek hesapladı.

96 milyar TL ile bir aylık emekli maaşının yarısını ödeyemeyeceğini belirten İsmail Sevinç, belediyelerdeki bütün alacaklar alınsa bile bunun mümkün olamayacağını söyledi.

Emekli maaşlarına ayda 200 milyar para çıktığını belirten İsmail Sevinç, "17 bin 500 TL verilebilmesi için 1 trilyonun üzerinde kaynak ayırmanız gerekiyor. Bu da oldukça zor görünüyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN