Elinde bozuk para olanlar dikkat altın oldu! 500 madeni para getirene bedava dağıtıyor, duyan koştu

Elinde bozuk para olanlar dikkat altın oldu! 500 madeni para getirene bedava dağıtıyor, duyan koştu

Türkiye’de madeni para sıkıntısı artarken işletmelerden yeni çözümler de gelmeye devam ediyor. Elinde bozuk para olanlar dikkat. Tokat’taki o işletme, 500 madeni para getirene bedava dağıtıyor… İşte detaylar…

Tokat Gaziosmanpaşa Bulvarı’ndaki bir fırın işletmecisi, madeni para sorununu çözmek için değişik bir kampanyaya imza attı.

İşletmesinin camlarına "Her 500 TL madeni para getirene simit, yağlı ve çay bedava" yazan esnaf, bulduğu yöntemle bozuk para ihtiyacını karşılamayı planlıyor.

tokatta-1.jpg

TÜM ESNAF AYNI SIKINTIYI YAŞIYOR

Madeni paraların yetersiz olmasından dolayı müşterilere para üstü verirken sorun yaşadıklarını söyleyen 38 yaşındaki işletmeci Ömer Uçar, "Bozuk para bulamıyoruz. Ailemizle vakit geçireceğimiz zamanı bozuk para aramayla geçiriyoruz ama yine de bulamıyoruz. Sadece benim değil, bütün esnafın sıkıntısı bu yönde. O yüzden böyle bir kampanya aklımıza geldi. Umarım amacımıza ulaşırız. Bozuk para bulmak için mahalle mahalle dolaştığımız oluyor. Sosyal medya üzerinden ulaştığımız insanlar oluyor. Bazıları geri dönüş yapıyor. Çocuklarımız ve ailemizle geçireceğimiz vakti bozuk para aramayla geçiriyoruz. Belki inanmazsınız ama rüyalarımıza dahi giriyor" ifadelerini kullandı.

Yaşanan sıkıntının enflasyona da zararı olduğunu aktaran Uçar, "Çoğu esnafımız bozuk para sıkıntısı çekiyor. Bundan dolayı da 5 ve katlarına göre fiyatları yuvarlıyor. 5-10-15 ve 20 TL olarak yuvarlıyorlar. Bu da vatandaşımızın kaybına sebep oluyor" diye konuştu.

tokatta-2.jpg

Uçar’ın kampanyası müşterilerin de dikkatini çekerken, görenler şaşırmadan da yapamadı. Camdaki yazıyı görenler hem esnafa destek olmak hem de bedava simit, yağlı ve çaydan faydalanmak için şimdiden bozuk para getirmeye başladı bile.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN