Ekim ayında kar şoku! Türkiye beyaza büründü: İşte kar kalınlıkları ve etkilenen iller

Ekim ayında kar şoku! Türkiye beyaza büründü: İşte kar kalınlıkları ve etkilenen iller

Türkiye'de hava sıcaklıkları patır patır düşmeye devam ediyor. Türkiye Ekim ayında beyaz esareti görmeye başladı. Pek çok şehir beyaz örtüyle buluşurken Ekim ayında kar yağışını görenler de şaşkına dönüyor. İşte illere göre kar kalınlıkları…

HİLAL NAS

Hava sıcaklıklarındaki ani düşüş, Türkiye'yi Ekim ayında kar yağışıyla buluşturdu. Kastamonu’dan Karabük’e, Rize’den Ağrı’ya birçok ilde kış erken geldi. Bazı bölgelerde kar kalınlığı yarım metreyi aşarken, karla mücadele çalışmaları hızla başladı.

TÜRKİYE’DE KAR ERKEN BASTIRDI: İL İL KAR KALINLIKLARI

Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu. Karabük’te ise 40 santimetreyi aşan kar yağışı, özellikle Sarıçiçek Yaylası'nda etkili oldu. Rize’de Ovit Dağı'nda kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti, Anzer Yaylası ve Kaçkar Dağları’nda ise 20 santimetreyi buldu. Karadeniz’in çeşitli noktalarında kar nedeniyle yollar kapanırken, belediye ekipleri kar küreme çalışmalarını hızlandırdı.

Birçok İlde Kar Yağışı Etkili Oldu: Kar Kalınlığı 50 Santimetreyi Geçti - Memurlar.Net

BOLU’DA KAYAK SEZONU ERKEN BAŞLIYOR

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde ise kar yağışı dört gündür devam ediyor. Kar kalınlığı zirvede 15 santimetreye ulaşırken, oteller sezon hazırlıklarına başladı. Kayak severler için müjdeli haber: Sezonun Aralık ayında açılması bekleniyor.

Bolu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu - Anadolu Ajansı

Doğu Anadolu ve Karadeniz Beyaza Büründü Trabzon’un yüksek kesimlerinde de etkili olan kar, özellikle Beypınarı Yaylası'nda yolları kapattı. Bölgede koyun sürüleriyle mahsur kalan çoban Murat Akbulut, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Ardahan ve Kars’ın yüksek rakımlı köylerinde de kar yağışı etkili olurken, Ağrı Dağı’nın zirvesi karla kaplandı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Giresun Alucra ve Sis Dağı Yaylası'nda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar, ekiplerin başarılı operasyonlarıyla kurtarıldı. Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde de kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu, bölge halkı beyaz örtünün tadını çıkararak kar topu oynadı.

Trabzon ve Giresun sınırında yer alan Sis Dağı Yaylası karla kaplandı (Foto Galeri) - Giresun İleri Gazetesi

SİVAS’TA DONDURUCU SOĞUKLAR

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde hava sıcaklıkları sıfırın altına düştü ve kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Bölge halkı, bu erken kar yağışını fırsata çevirerek doğada kar keyfi yaptı.

Sivas'a kar yağdı

Bu yıl kış, Türkiye'yi erken etkisi altına alarak kar mücadelesini başlattı. Karla kaplanan şehirler ve yaylalar, beyaz örtünün keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar için şimdiden cazibe merkezine dönüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN