E-Devletten başvuran kırtasiye yardımı alacak! Velilere can suyu olacak destek detayları açıklandı

E-Devletten başvuran kırtasiye yardımı alacak! Velilere can suyu olacak destek detayları açıklandı

Eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala velilerin yüzünü güldüren haber geldi. Ekonomik zorluklar yaşayan velilere can suyu olacak kırtasiye desteğinin detayları açıklandı. E-Devlet üzerinden başvuranlar kırtasiye yardımı alıyor. İşte destek detayları...

Enflasyon altında ezilen vatandaşlara kırtasiye desteği duyuruldu. 2024-2025 eğitim öğretim yılında bu destek sayesinde velilerin omuzlarından büyük bir yük inecek. Okulların açılmasına 7 gün kala başvuru sürecinde yoğunluk oluştu. Peki ne kadar destek verilecek?

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Eğitim öğretim yılı içerisinde milyonlarca öğrenciye destekler sunuluyor. Onlarca desteğin arasında okullar açılmadan kırtasiye desteğinde büyük yoğunluk oluştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilecek kırtasiye desteğinin başvuruları eylül ayının ilk haftası boyunca sürecek. Başvuruları e-Devlet üzerinden 'Eğitim Öğretim Yardım Talebi' seçeneğine tıklayarak yapabilirsiniz.

1592568594088-kirtasiye.webp

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Okullar açılmadan önce velilere nefes aldıracak destek duyuruldu. Dönem Toplu Sözleşmeleri'ne göre, kırtasiye desteğine dair detaylar kısa süre önce paylaşıldı. 2024 yılında kırtasiye desteği olarak öğretmenlere 4 bin 85 TL ödeme yapılacak. Kırtasiye desteği başvuruları için gerekli şartlar şu şekilde;

  • Vazife veya harp malullüğü aylığı alanlar,
  • 2330 sayılı Kanun (iç güvenlik asayiş) ve 3713 sayılı Kanun (terör) kapsamındaki olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erler,
  • 2330 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan güvenlik korucusu ve siviller,
  • Vazife veya harp malulü olarak sınıf veya görev değiştirerek çalışanlar ve vazife malullüğü aylıkları görevde olmamaları nedeniyle kesilenler (iştirakçi-tütün), terör eylemlerinin etkilerini azaltma veya ortadan kaldırma çalışmalarında yardımcı olan ve bu faaliyetler sırasında hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hale gelen sivil şehit ve gazilerin kendileri ve çocukları.

Başvuru yaparken bu şartlara göre yapmak gerekiyor. Yardım almak isteyenler, e-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN