Dünyada başka bir benzeri yok! Bu göl kan ağlıyor: Türkiye’nin o şehri turist akınına uğruyor

Dünyada eşi benzeri bulunmuyor bu göl adeta kan ağlıyor. Türkiye'nin o şehri her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Dünyada tek traverten set gölü olma özelliğini elinde tutuyor görenler gözlerine inanamıyor.

Dünyada yalnızca Erzincan'da bulunuyor rengini gören gerçek olduğuna inanamıyor. Erzincan'ın kırmızı gölü dünyanın tek traverten set gölü olma özelliğini de elinde tutuyor. Göl içerisinde hem maden suları hem de kükürtlü sular bulunurken bir de dereler tarafından beslenen tatlı sular bir araya gelerek Otlukbeli Gölünü oluşturuyor. İşte Türkiye'nin kırmızı gölü…

HER DERDE DEVA KIRMIZI GÖL

Birçok farklı su kaynağı ile beslenerek şifayı bir araya toplayan Otlukbeli Gölü, maden suları ile romatizmal hastalıklar başta olmak üzere kırık çıkık rahatsızlıkları ve kadın hastalıklarına çok iyi gelmektedir.

Dünyanın Tek Traverten Set Gölü: Otlukbeli Gölü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

En çok araştırılan konuların başında gölün rengi gelmektedir. Gölün güneyi paylardan çıkan sıcak suların oluşturduğu travertenler ile kapanmıştır. Fay kaynağında bolca demir ve kükürt çıktığı görülürken kırmızı tortular oluşmaktadır.

Herkesin mutlaka görmesi gereken bu güzellik oluşum yapısı ve travertenleri ile hiç görmediğiniz türden bir doğa harikasını ortaya çıkarıyor. Gölün kaynağından çıkan kırmızı su traverten seddine adeta kırmızıya boyamaktadır. Geçmiş yıllarda gülüm bulunduğu yerde Otlukbeli savaşı meydana gelmiştir.

Otlukbeli Gölü Erzincan İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi - Tatil Seyahat Haberleri

Otlukbeli Gölü'nün hemen yanı başında Savaş Anıtı bulunmaktadır. Erzincan'ın bir buçuk saat mesafede bulunan Otlukbeli Gölü’ne ulaşım sorunu bulunmuyor. Konaklama yapacak kişiler öğretmenevlerini tercih edebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN