Döviz borcu olanlar müjde! Yargıtay'dan emsal karar geldi: Türk lirasıyla ödenecek

Döviz borcu olanlar müjde! Yargıtay'dan emsal karar geldi: Türk lirasıyla ödenecek

Döviz borcu olanlara müjde verildi! Yargıtay'dan emsal karar: Türk lirasıyla ödenebilecek! İşte Yargıtay'ın emsal niteliğindeki döviz kararı...

Yargıtay, yabancı para üzerinden alacak-verecek davalarına önemli bir düzenleme getirdi. Artık mahkemeler, döviz borçları için açılan davalarda, icra takibi tarihindeki döviz kuru üzerinden hesaplama yapacak ve borcun Türk lirası karşılığını belirleyecek.

YENİ DÜZENLEME KAMU DÜZENİNİ GÖZETİYOR

Döviz fiyatlarında son durum: Dolar/TL rekora yakın - Balıkesir Haberleri

Türkiye Gazetesi'nden Yeşim Eraslan'ın haberine göre, Yargıtay’ın gündemine yansıyan bir dava İstanbul'da yaşandı. Dolar üzerinden kira anlaşmazlığı yaşayan bir ev sahibi, kiracının ödemediği kira bedelini tahsil etmek için icra takibi başlattı. Kiracının itirazı üzerine dosya mahkemeye taşındı. Yerel mahkeme, kiracının tahliyesine ve ev sahibine asıl alacağın yüzde 20’si oranında icra inkâr tazminatı ödenmesine karar verdi. Ancak, mahkeme alacağın döviz cinsinden ödenmesine hükmetti.

BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ ONADI, YARGITAY DÜZELTME GETİRDİ

Yargıtay'dan primle çalışanlara kötü haber - Çağdaş Kocaeli Gazetesi

İtiraz sonucu dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'ne gitti ve mahkemenin kararı onandı. Ancak dosya Yargıtay’ın gündemine gelince, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, ödenmeyen borçların ve tazminatın yabancı para ile ödenmesine karar verilmesini doğru bulmadı. Yargıtay, borcun takip tarihindeki Merkez Bankası efektif satış kuru üzerinden Türk lirası karşılığı belirlenerek hükmedilmesi gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN