Devlet kurumlarının da İsrail'e sevkiyat yapmasına Erbakan'dan sert tepki: Bu büyük vebalden kurtulun

Devlet kurumlarının da İsrail'e sevkiyat yapmasına Erbakan'dan sert tepki: Bu büyük vebalden kurtulun

İsrail'in Gazze'de 33 binden fazla sivili katletmesine rağmen Netanyahu yönetimi ile sürdürülen ticarete devlet kurumlarının katıldığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı bulunan ETİ Maden'in İsrail'e düzenli olarak bor madeni göndermesine tepki gösteren Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, "Bu büyük vebalden bir an önce kurtulun" çağrısı yaptı.

Mart ayında Türkiye'nin İsrail'e ihracatının, Gazze'deki soykırımın başladığı Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak 436.9 milyon dolara yükseldiği ortaya çıktı. Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşın İsrail ile sürdürülen ticaret, kamuoyunda ciddi rahatsızlıklara neden olurken, Ticaret Bakanı'nın "İsrail ile ticaret azalıyor" açıklaması resmi verilerle çelişiyor.

Gazze'de İsrail'in saldırıları altında sivil kayıpların 32 bini aştığı bir dönemde, Türkiye'nin İsrail'e ihracatının mart ayında zirveye ulaşması dikkat çekiyor. Ticaret Bakanı'nın iddialarının aksine, Türkiye'nin İsrail ile ticaretinin daralmak yerine, seçimlerin yapıldığı Mart ayında patlama göstermesi, ekonomik ilişkilerin soykırım karşısında devam ettiğini gösteriyor.

2.jpg

FATİH ERBAKAN'DAN ÇAĞRI

Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki Eti Maden'in, İsrail'e 21 ton borik asit formunda bor madeni ihracatı yapması ve bu ihracatın seçimlerden bir hafta önce gerçekleşmesi, politik ve ekonomik çevrelerde büyük bir tepkiye neden oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuyla ilgili olarak "Doğrudan Sayın Cumhurbaşkanı’na bağlı olan Türkiye Varlık Fonu’nun şirketlerinden ETİ Maden’in, seçimlerden bir hafta önce İsrail'e 21 ton borik asit formunda bor madeni ihracatı yaptığına dair bir belge ortaya çıktı. Yeniden Refah Partisi olarak yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; BU BÜYÜK VEBALDEN BİR AN ÖNCE KURTULUN!" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN