DEM Parti'den boykot gözaltılarına tepki: Kabul edilemez

DEM Parti'den boykot gözaltılarına tepki: Kabul edilemez

DEM Parti, boykot kampanyasına ilişkin soruşturmaya tepki gösterdi. Yaşananların kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Bu tutum açıkça ifade özgürlüğüne, demokratik haklara ve halkın demokratik protesto hakkına yönelik bir müdahaledir” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik 19 Mart operasyonları, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından yapılan genel boykot çağrısıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği, bunlardan 11'inin gözaltına alındığı öğrenildi.

DEM Parti, boykot operasyonlarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

DEM Parti'nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Demokratik bir tepki olan boykot çağrısına destek verenlere yönelik baskılara son verilmelidir!

"BASKILARA DERHAL SON VERİLMELİ"

Demokratik bir tepki olarak yapılan 2 Nisan tüketim boykotu çağrısına destek veren sanatçılar, gazeteciler, sosyal medya kullanıcıları ve yurttaşlar hedef alınıyor. Birçok kişinin gözaltına alınması, soruşturma başlatılması, TV dizi kadrolarından çıkarılması, sosyal medya hesaplarının erişime engellenmesi kabul edilemez.

Bu tutum açıkça ifade özgürlüğüne, demokratik haklara ve halkın demokratik protesto hakkına yönelik bir müdahaledir. Tüketim boykotu, dünyanın her yerinde meşru ve demokratik bir tepki yöntemidir.
O nedenle bu baskılara derhal son verilmeli, gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı, sanatçılar ve yurttaşlar üzerindeki tehditler kaldırılmalıdır!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN