Cumhur İttifakı’nda ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ çatlağı

Cumhur İttifakı’nda ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ çatlağı

Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'ndeki yemin tartışmalarına ilişkin Cumhur İttifak'ından gelen farklı açıklamalar dikkat çekti. Yemin tartışmalarına ilişkin açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, "İstismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur" dedi. Teğmenlere hakaret edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyen AK Parti Sözcüsü Çelik ise "Bu teğmenler ülkemizin geleceği için yetiştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde teğmenlerin yemini gündemdeki yerini korumaya devam ederken Cumhur İttifakı'ndan gelen farklı açıklamalar dikkat çekti.

Yemin tartışmalarına ilişkin yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "30 Ağustos'u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, yaptığı açıklamada şu soruların sorulması gerektiğini söyledi:

"Kanunla belirlenmiş yemini müteakiben mezun subayların bir bölümünün dile getirdikleri yemine ihtiyaç duyulmasının mana ve maksadı nasıl yorumlanmalıdır?

Yeminler arasındaki bir bölünmenin gelecekte Türk Silahlı Kuvvetleri içinde veya vatan savunmasında ayrılık ve aykırılık doğurmayacağının teminatı bugünden nasıl verilecektir?"

Açıklamanın sonunda ise, "Milliyetçi Hareket Partisi bu meselenin yakından takipçisi olacaktır.” ifadesi yer aldı.

'TEĞMENLERE HAKARET EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Bu teğmenler ülkemizin geleceği için yetiştirilmiştir." dedi ve teğmenlere hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çelik'in yemin tartışmalarına ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"Bizim Türk Silahlı Kuvvetleri içine vesayet sokulması konusunda hassasiyetimiz yüksektir, tecrübemiz ortadadır, dikkatimiz yüksektir. Demokratik denetim mekanizmaları en güçlü şekilde çalıştırılmaktadır, herhangi bir şeye müsaade edilemez. Görüntüler üzerinden hükümete kılıç çekti dediklerinde, amaçlarının eski vesayet unsurlarını tekrar diriltmek olduğunu görüyoruz. Bu teğmenler ülkemizin geleceği için yetiştirilmiştir.

Göz bebeğimiz TSK'nın asli işine odaklanması konusundaki hassasiyetimiz yüksektir. Bir disiplinsizlik varsa buna da bakılır.

Silahlı kuvvetlerin ebedi başkomutanı Atatürk'e saygı gösterildiği zaman 'Bu Erdoğan'a mesajdır' şeklinde çarpık biçimde konuyu ele alanlar var. Atatürk'e gösterilen saygıyı Cumhurbaşkanımıza dönük şekilde ele alınması sağlıksızdır. Teğmenlerimizin ailelerine tebriklerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN