CHP'li Gürer: İktidarın kulağı emekçiler sesine tıkalı

CHP'li Gürer: İktidarın kulağı emekçiler sesine tıkalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuda taşeron olarak çalışan işçilerin ve belediye şirket işçilerinin kadroya alınması için TBMM'ye sunduğu kanun teklifinin iktidar oylarıyla reddedildiğini duyurdu. Gürer, “İktidarın kulağı emekçilerin sesine tıkalı” diyerek, taşeron uygulamalarının modern kölelik olarak nitelendirdi.

CHP'li Gürer, yaptığı açıklamada, Türkiye'de taşeron olarak çalışan binlerce işçinin asıl işlerine kadro verilmesi gerektiğini vurguladı. 2004 yılında değişen 1457 sayılı İş Kanunu’nun güvencesiz çalışmayı artırdığını belirten Gürer, 2017 yılında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin de yeterli olmadığını ifade etti.

“Kamuda taşeron modern köleliktir, tüm taşeron işçilerin kadroya alınması şarttır” diyen Gürer, PTT, TELEKOM, kamu bankaları gibi pek çok kurumda çalışan taşeron işçilerin haklarının göz ardı edildiğine dikkat çekti.

yeni-proje.jpg

Özellikle belediye işçilerinin ve geçici, mevsimlik işçilerin de kadro alması gerektiğini belirtti. Gürer, Meclis genel kurulundaki konuşmasında esnafların prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesini, emeklilerin en düşük maaşının asgari ücrete eşitlenmesini ve kadınların annelik sürelerini borçlanarak emekli olma imkanının sağlanmasını talep etti.

Fernas işçilerinin Ankara’da açlık grevi yaparak haklarını aradığını hatırlatan Gürer, “Emekçiye karşı kulağı tıkalı olanların iktidarlarını sürdürebilme olasılıkları yoktur” dedi. Konuşmasının ardından yapılan oylamada, iktidar milletvekilleri kanun teklifinin gündeme alınmasını reddetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN