CHP'de cumhurbaşkanı adayı ön seçimi başladı

CHP'de cumhurbaşkanı adayı ön seçimi başladı

CHP, cumhurbaşkanı adayı ön seçimi kapsamında 81 il ve 973 ilçede 5 bin 600 sandık kurdu. Oy verme işlemi saat 08.00’de başladı. Parti, üyelerini ve vatandaşları sandığa davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye'nin dört bir yanında cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere bugün sandığa gidiyor.

Tüm üyelerin oy kullanabildiği ön seçim süreci sabah saatlerinde başladı.

CHP Genel Merkezi’nin organizasyonuyla gerçekleşen seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tek aday olarak üyelerin onayına sunuluyor.

TARİHİ GÜN: 81 İL, BİNLERCE SANDIK

81 ilde ve 973 ilçede kurulan 5 bin 600 sandıkta oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı. Oy verme işlemi 17.00'de bitecek.

Öte yandan CHP'nin ön seçimi için oy kullanmaya gelenler iki farklı sandıkla karşılaşacak. Parti üyesi olmayanlar 'dayanışma sandığı'nda oy kullanabilecek.

81 ilde sandıklar CHP il ve ilçe başkanlıklarına, belediye kültür evlerine, spor salonlarına kuruldu.

Oy kullanılacak yerlere ise, onsecim.chp.org.tr adresinden erişilebilecek.

İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bütün partili yol arkadaşlarımı, eksiksiz sandığa davet ediyorum. Ayrıca Türkiye'nin her yerinde parti üyelerimizin sandıklarının yanı sıra tüm vatandaşlarımız için de sandık kurulacaktır. Tüm vatandaşlarımızı, bu büyük coşkunun bir parçası olmaya davet ediyorum." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
  • Yahya Özal / 23 Mart 2025 09:29

    Tarihi ve yapılıp yapılmayacağı belli olmayan bir seçim için tek adaylı ön seçimle adaylık belirlemek; akıllı, izanlı, dürüst insanların yapacağı bir saçmalık değildir.

    Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN