CHP 'istediği' yerde miting yapamayacak

CHP 'istediği' yerde miting yapamayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyurduğu 4 Aralık'ta startını vereceği 'erken seçim mitinglerinin' ilk durağı Mersin'de, İl Başkanlığı'nın başvurduğu yere izin çıkmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı erdoğan ve AK Parti iktidarını erken seçime zorlamak için mitingler yapacağını duyurmuştu. İlk mitingin 4 Aralık günü yapılacağı Mersin'de CHP İl Başkanlığı'nın miting alanı için yaptığı başvuru Valilik tarafından reddedildi.

Mersin Valiliği, Cumhuriyet Meydanı'nı isteyen CHP'ye eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu şimdiki millet bahçesi yapılacak alanını verdi.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması planlanan mitinge izin çıkmamasına ilişkin CHP İl Başkanı Adil Aktay yine aynı meydanda basın açıklaması yaptı.

screenshot-1.jpg

Yapılmak istenen mitingden birilerinin korktuğunu ve bu yüzden izin verilmediğini belirten Aktay, Cumhuriyet Meydanı’nın CHP liderine kapatıldığını dile getirdi. Aktay, mitingin eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanındaki alanda yapılmak zorunda kalınacağını belirtti.

Miting için usulüne uygun bir şekilde gerekli girişimlerde bulunduklarını belirten Aktay, uzun süre valilikten geri dönüş olmadığını, bu sebepten ikinci kez miting için talepte bulunmaya gittiklerinde izin verilmediğini öğrendiklerini belirtti. Valiliğin uzun süre sessizliğe büründüğünü ve miting taleplerinin yok sayıldığını dile getiren Aktay, durumun manidar olduğunu dile getirdi. Miting taleplerine ilişkin bir yerden talimat beklenir gibi bir görüntü olduğunu belirten Aktay, bu duruma bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi. Cumhuriyet Meydanı’nın milletin iradesine açılmasını beklediklerini ifade eden Aktay, “Cumhuriyet Meydanı’nı Cumhuriyetin ve halkın partisine kapatmak gibi bir hadsizliğe tevessül edilmeyeceğini umuyorduk” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
  • Firat / 26 Kasım 2021 20:19

    Çünkü ortaya çıkacak durumdan korkuyorlar.
    Korktukları, o alanın Erdoğan’ın mitinginden daha akrabalık olacağı ve bunun rahatlıkla karşılaştırılacağı ve ispatlanabilmesinin olasılığı

    Yanıtla (1) (0)
  • yıldız / 26 Kasım 2021 17:17

    Adaletsiz olan korkar

    Yanıtla (2) (0)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN