Çalışanların maaşlarına sınırlama mı geliyor? Uzman isim 'canımız fena yanacak' diyerek kötü haberi verdi

Çalışanların maaşlarına sınırlama mı geliyor? Uzman isim 'canımız fena yanacak' diyerek kötü haberi verdi

Çalışanların maaşlarına sınırlama mı getirilecek? Uzman isim "Canımız fena yanacak" diyerek kötü haberi verdi! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor...

Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı uyarının ardından maaş artışlarına yönelik sınırlamaların gündeme gelebileceğini yeniden vurguladı.

EKONOMİK TABLO AĞIRLAŞIYOR

Hesaplara bugün yatıyor! Bakan Yumaklı'dan 96 milyon liralık tarımsal destek ödemesi açıklaması - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bingöl, yerel seçimlerin öncesinde ve sonrasında ekonomik durumun "canımız fena yanacak" şeklinde özetlenmesi gerektiğini belirtti. Yerel seçimlere kadar dolaylı vergi artışlarının devam edeceğini ifade eden Bingöl, seçim sonrasında ise daha sıkı maliye tedbirlerinin uygulanabileceğine dikkat çekti. Özellikle çalışan maaşlarındaki artışlarda sınırlamaların gündeme gelebileceğini söyledi.

BÜTÇEDE BÜYÜK DELİK

vergi.webp

Bingöl, bütçedeki durumu "bütçedeki delik büyük diyeceğim ama ortada bütçe falan kalmamış" sözleriyle değerlendirdi. Orta Vadeli Program'a (OVP) göre önümüzdeki dört yılda toplanması hedeflenen vergi miktarının 32.5 trilyon lira olduğunu belirten Bingöl, buna karşılık hedeflenen bütçe açığının 7.9 trilyon lira ve ödenmesi planlanan faiz giderinin 6 trilyon lira olduğunu vurguladı.

VERGİ ARTIŞLARI KAPIDA

SGK toplu para ödemesi yapıyor: Başvuran alıyor! 6 bin TL... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Tüketici kredilerinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi, harçlar, ek gayrimenkul vergileri ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kalemlerinde artış olabileceğine dikkat çeken Bingöl, OVP'ye göre yıl sonundaki bütçe açığının yaklaşık 1.6 trilyon lira olarak öngörüldüğünü belirtti. Bingöl, bu durumun vergi artışlarının devam edeceğine dair güçlü bir işaret olduğunu ifade etti.

YÜKSEK YENİDEN DEĞERLEME ORANI (YDO) BEKLENTİSİ

Tediye ödemeleri ne kadar? Kamu işçisi ne kadar tediye ödemesi alacak? 3 taksit halinde yatacak! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bingöl, enflasyonun '0' dahi gelse 2023 yılı Yeniden Değerleme Oranı (YDO)'nın yüzde 55'in üzerinde olabileceğini belirtti. Bu durumun 2024 yılında vergi, harç ve cezalara en iyimser tahminle yüzde 55'in üzerinde zam getirebileceğini söyledi. Ayrıca 2023 yılının yüksek enflasyonunun bir kısmının 2024'e taşınacağını dile getiren Bingöl, örneğin üç yıl ve üzeri bir pasaport harcının 2022'de 1.478,30 TL iken, 2023'te 4.943,50 TL'ye çıktığını ve 2024'te yaklaşık 7.645 TL olabileceğini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN