Büyükşehir belediyeleri ve MEB arasındaki 'temizlik' tartışması büyüyor: Okullara 'Yardım istemeyin' talimatı

Büyükşehir belediyeleri ve MEB arasındaki 'temizlik' tartışması büyüyor: Okullara 'Yardım istemeyin' talimatı

CHP'li belediyelerin okul temizliği için verdiği desteğe 'Algı operasyonu' diyen Milli Eğitim Bakanlığı, tepki çeken bir karara daha imza attı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bir temizlik ekibi kurarak il genelindeki okullara temizlik desteği sağlayacağını duyurdu. Açıklamanın ardından Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü skandal bir hamlede bulundu. WhatsApp grubu üzerinden, okul müdürlerine 'Büyükşehir belediyesinden temizlik desteği istemeyin' talimatı verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışmalar sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de bünyesinde bir temizlik ekibi kurdu ve il genelinde bulunan tüm okullara temizlik desteği vereceğini duyurdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 'Dersimiz Eğitim, Desteğimiz Temizlik' başlığı ile il genelindeki okullarda temizlik seferberliği başlattı. Düzenlenen çalışma kapsamında, büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulan 'Okul Temizlik Ekibi' talep eden ve ihtiyaç duyan okullara gidecek ve temizlik desteği verecek. Ayrıca, yine talep doğrultusunda, ihtiyaç duyan okullara temizlik malzemesi temin ederek destek verecek.

whatsapp-image-2024-10-04-at-11-01-47.jpeg

BÜYÜKŞEHİR DUYURDU, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ENGELLEDİ

Bu duyurunun belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşılmasının ardından Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden skandal bir adım geldi. 'Büyükşehirden asla talepte bulunmayın' diyerek, belediyenin ücretsiz vereceği hizmeti engellemeye çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlerine, öğretmenlerin, velilerin ve okul aile birliği üyelerinin uyarılması için talimat verdi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN TALİMAT: ASLA DESTEK İSTEMEYİN

Başkan Akın’ın yaptığı açıklamanın ardından Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün skandal bir talimat verdiği ortaya çıktı. Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, WhatsApp grubu üzerinden okul müdürlerine mesaj göndererek “Büyükşehirden asla talepte bulunmayın” diyerek talimat verdi.

whatsapp-image-2024-10-04-at-11-01-48.jpeg

Okul müdürlerine gönderilen mesajda, tüm öğretmenlerin, velilerin ve okul aile birliği üyelerinin uyarılması talimatı da verildi. Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün WhatsApp grubundan, belediyenin sosyal medya hesabından paylaştığı kampanya görseli eklendi ve şu mesaj gönderildi: “Sayın müdürlerim, ne siz idareciler ne de okul aile birlikleri/veliler/öğretmenler, böylesi bir talepte asla bulunmamalı. İyi niyetimizin suistimal edilebileceği bir konu. Lütfen dikkat edelim. Hayırlı akşamlar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN