Bugün hesaplara yatıyor! Emeklilere ek zam ödemeleri belli oldu: Kim ne kadar ödeme alacak?

Bugün hesaplara yatıyor! Emeklilere ek zam ödemeleri belli oldu: Kim ne kadar ödeme alacak?

Emeklilerin beklediği gün geldi! Emeklilere ek zam ödemesi ne zaman yatacak? Bugün hesaplara yatıyor! Emeklilere ek zam ödemesi ne kadar yatacak? Kim ne kadar ödeme alacak? Emeklilere ek zam ödemeleri belli oldu...

Emekli maaşlarına yapılan düzenlemenin ardından merakla beklenen ek zam farklarının yatacağı tarih belli oldu. Bugün itibarıyla hesaplara yatmaya başladı. Peki ek zam ödemeleri ne kadar olacak?

Emekli maaşlarına yapılan düzenlemeyle birlikte, bugün itibarıyla ek zam farkları emeklilerin hesaplarına geçiyor. Bu kapsamda en fazla 2.500 TL'ye kadar ek ödeme yapılacak ve 4 milyona yakın emekli bu ödemeden faydalanacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12.500 TL OLDU

Son dakika: Emekli maaşına zamda gözler Kabine Toplantısı'nda… En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? SGK Uzmanı '12 bin TL'yi çok buldular' diyerek düşünülen rakamı açıkladı - Finans haberlerinin doğru adresi -

2024 temmuz ödeme dönemi itibarıyla en düşük emekli aylığı 12.500 TL'ye çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada, "En düşük emekli aylığı tutarının 2024 yılı temmuz ödeme dönemi itibarıyla 12 bin 500 liraya yükseltilmesi kapsamında fark aylık ödemeleri 7 Ağustos'ta yapılacaktır" denildi.

KİMLER YARARLANACAK?

Yasa düzenlemesi öncesinde, 1 milyon 142 bin emeklinin maaşı 10 bin TL'nin altında bulunuyordu. Ancak en düşük maaş sınırının 12 bin 500 TL'ye çıkarılmasıyla birlikte, kök maaşı bu rakamın altında kalan emekli sayısı 3 milyon 703 bin 788'e yükseldi. Böylece toplamda 4 milyona yakın emekli, bu düzenlemeden faydalanacak.

EK ZAM FARKI NASIL HESAPLANACAK?

Emekli maaşı 8.250 TL olan bir emeklinin maaşına Temmuz ayı zammı olarak yüzde 24.73 eklenecek ve maaşı 10.290 TL'ye çıkacak. Bu rakama yüzde 4'lük ek ödeme de eklendiğinde maaş 10.701 TL'ye ulaşacak. Temmuz ayında hesaba yatan 10.701 TL olduğu için bugün hesaplara yatacak zam farkı 1.799 TL olacak. Maaşı 10 bin TL'nin ne kadar üzerindeyse, alacağı zam farkı da o kadar düşük olacak. Emekli maaşı 10 bin TL olanlar ise 2.500 TL zam farkı alacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN