Bu ülkelerde tatil yapmak sudan ucuz! TL’nin değerli olduğu 3 ülke, hem de vize istemiyor

Bu ülkelerde tatil yapmak sudan ucuz! TL’nin değerli olduğu 3 ülke, hem de vize istemiyor

Euro ve dolar her geçen gün artış gösterirken yurt dışı tatili düşünenler de uygun fiyatlı seçenekleri araştırıyor. Bu ülkelerde tatil yapmak sudan ucuz. TL'nin değerli olduğu 3 ülke belli oldu. Üstelik vize de istemiyor. İşte TL'nin değerli olduğu ülkeler…

Tatil planında rotayı yurt dışına çevirenler bu habere bayılacak. Türkiye'den Avrupa'ya yapılacak ziyaretler hiç bu kadar ucuz olmamıştı. Hem gezmek hem de farklı bir deneyim yaşamak isteyenler ekonomik şartları zorlarken TL'nin değerli olduğu 3 Avrupa ülkesi belli oldu. İşte TL'nin değerli olduğu ülkeler…

HANGİ ÜLKELERDE TL DEĞERLİ?

1. Arnavutluk 1 TL: 3.03 Arnavut Leki

Son zamanlarda fazlaca turistin yer aldığı ve çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Avrupa ülkelerinin başında Arnavutluk geliyor. Muhteşem Sahilleri, tarihi dokusunun yanı sıra uygun fiyatlı seçenekleri ile dikkat çeken Arnavutluk, vizesiz seyahat yapılabilecek ülkelerin başında geliyor.

Hşşt! Burası Hala Keşfedilmedi: Arnavutluk Sahilleri

2. Sırbistan 1 TL: 3.43 Sırp Dinarı

Vizesiz seyahat etmenin yanı sıra yalnızca kimlikle giriş yapabileceğiniz Sırbistan, Balkan ülkelerinin şahı olarak görünüyor. Avrupa'nın en ucuz ülkelerinden biri olarak bilinen Sırbistan, hem tarihi dokusu hem de modern yapısı ile ziyaretçilerin ilgi odağı haline dönüşüyor. Gece hayatının yanı sıra gastronomi ile merak uyandıran Sırbistan, toplu taşıma olarak tren, otobüs ve taksi ile kolay bir rota oluşturuyor. Sesler bu bölgede yaygın olarak İngilizce konuşmaktadır.

Sırbistan hakkında bilinmesi gerekenler (Sırbistan'da gezilecek yerler)

3. Makedonya 0.56 TL: 1 Makedonya Dinarı

Son zamanlarda Türklerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında gelen Makedonya’daTL TL bir miktar değer kaybetmiş olsa da hala uygun fiyatlı ülkeler arasında yer alıyor. Başkent Üsküp'ün tarihi dokusu ve doğal güzellikleri merak uyandırırken vizesi seyahat edilebiliyor olması da tercihleri değiştiriyor. Bunun yanı sıra uygun fiyatlı konaklama ve yemek seçenekleri de bulunuyor. Ülke içi ulaşım otobüs, taksi ve kiralık araçlarla sağlanmaktadır. Vatandaşlar ise Toplu taşıma araçlarını oldukça yaygın bir şekilde kullanıyor. Bölgede turistler çoğunlukla İngilizceyi kullanıyor.

Makedonya Turu | TatilEksper

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN