Bu meyveyi bir Çinliler bir Mersinliler biliyor: Hazine kadar değerli, organları yeniliyor

Bu meyveyi bir Çinliler bir Mersinliler biliyor: Hazine kadar değerli, organları yeniliyor

Asya ve Güney Amerika’nın tropikal iklimlerinde yetişen ve birçok ülkede “kral meyvesi” olarak bilinen liçi, sağlığa olan faydalarıyla ön plana çıkıyor. Cilt gençleştirme ve organ onarma özellikleriyle dikkat çeken bu meyve, son yıllarda Türkiye’de de popülerlik kazandı.

Liçi, Çin’in güney bölgeleri ve Güney Amerika’nın sahil kesimlerinde doğal olarak yetişir. Türkiye’de ise özellikle Mersin’de üretimi yapılmakta ve buradan ülkeye dağıtılmaktadır. Mersin’in iklim koşulları, liçinin yetişmesi için uygun bir ortam sunarken, bu egzotik meyve enfeksiyonların önlenmesinde de önemli bir rol oynar.

Dış görünüşü ejder meyvesine, iç kısmı ise kuru soğana benzeyen liçi, C vitamini deposu olarak bilinir. Portakaldan daha fazla C vitamini içermesi, ciltteki gözeneklerin canlanmasına ve daha parlak bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur.

img-5313.webp

Özellikle sigara kullananlar veya sigarayı bırakanlar için önerilen liçi, vücuttaki hücrelerin onarımını hızlandırarak organların sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur. Sigara kullanımının olumsuz etkilediği akciğerlerin korunmasına destek olan bu meyve, cildin doğal parlaklığını korumasına ve erken kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olur.

Liçi, zengin besin içeriğiyle de dikkat çeker. Selenyum, bakır, fosfor, magnezyum ve kolin gibi mineraller açısından zengin olan bu süper meyve, geçmişte Çin İmparatorlukları’nda sadece soyluların erişebildiği bir lezzet olarak bilinir. Bu nedenle Avrupa’da “kral meyvesi” olarak adlandırılmıştır.

Farklı kültürlerde çeşitli isimlerle anılan liçi, hem lezzeti hem de sağlık yararlarıyla sofraların vazgeçilmezi olmaya adaydır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN