Bu hayvanı görürseniz kaçın! Bir araba parası cezası var: Zarar verenin cebinden 694.000 TL çıkacak

Bu hayvanı görürseniz kaçın! Bir araba parası cezası var: Zarar verenin cebinden 694.000 TL çıkacak

Erzincan’da dağ keçisi avlayan vatandaşlara yüksek miktarda para cezası uygulandı. Koruma altında olan bu hayvan için önlem alınmaya devam ederken para cezasını duyanlar o hayvanı görünce arkasına bakmadan kaçacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçilerini avlayan üç kişiye toplamda 694 bin lira ceza kesildi. Jandarma ekipleri tarafından yakalanan zanlıların, avlandıkları türün kırmızı listede yer aldığı ve avlanmasının yasak olduğu belirtildi.

yeni-proje-002.jpg

YASA DIŞI AVCILIĞA BÜYÜK CEZA

Yakalanan üç kişiye, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü tarafından 650 bin lira tazminat ve 44 bin lira idari para cezası uygulandı. Olay yerinde yapılan aramalarda, derisi yüzülmüş dağ keçisi ve av tüfeği ele geçirildi. Yasal işlem başlatılan şüpheliler serbest bırakılırken, ele geçirilen tüfek ve yaban keçisi etlerine el konuldu.

20240806aw261649-0.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN