Bodrum'da izni olmayan 4 bin 200 yapı belirlendi

Bodrum'da izni olmayan 4 bin 200 yapı belirlendi

Türkiye’de bir türlü önüne geçilemeyen kaçak yapılaşma Bodrum’da dikkat çekici seviyeye ulaştı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’nca hazırlanan ‘kaçak imar ve inşaatlar’ raporuna istinaden Danıştay’ın verdiği kararda Bodrum’da 4 bin 242 kaçak yapı tespit edildi. Yapı sahipleri arasında hem iktidar hem de muhalefet bloğundan kişilerin ve şirketlerin olduğu ifade edildi.

Türkiye’nin gözde turizm ilçesi Bodrum, imar rantıyla gündemde. T24 yazarı Tolga Şardan, Danıştay kararına göre Bodrum’da 4 bin 242 kaçak yapı tespit edildiğini ifade ederek, iktidar ile muhalefetin bu konuda ‘kol kola’ hareket ettiğini öne sürdü.

KAÇAK YAPI SAHİPLERİ HEM İKTİDAR HEM DE MUHALEFET KANADINDAN

Bodrum’daki kaçak yapıların sahipleri arasında siyasetin hem iktidar hem de muhalefet kanadından birey ve şirketlerin bulunduğunu belirten Şardan, Danıştay 1. Dairesi’nin kararına ulaştığını açıkladı.

Karara esas olan dosyanın, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’nca hazırlanan ‘kaçak imar ve inşaatlar’ olduğunu söyleyen Şardan, “Elimdeki kararı ilginç kılan başlık ise, ilçe sınırları içinde müfettişlerce tespiti yapılıp rapora bağlanan kaçak imar ve inşaat işlemlerinin sayısı. Danıştay 1. Daire Üyesi yargıçların imza altına aldıkları altı sayfalık karara göre, ilçede geçen yılın başına kadar 4 bin 242 kaçak yapı tespit edildi” diye yazdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN