Başarır’dan Özdağ’a sert tepki: Endişelerin varsa Bahçeli'ye gidip hesap sor

Başarır’dan Özdağ’a sert tepki: Endişelerin varsa Bahçeli'ye gidip hesap sor

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik eleştirilerine yanıt vererek, "Topraklarımızla ilgili endişelerin varsa, düne kadar peşinden koştuğun Devlet Bahçeli'ye gideceksin," ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ümit Özdağ’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in grup konuşmasında yaptığı çözüm sürecine dair açıklamalarına yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Başarır, Özdağ’ın siyasi söylemlerinin rant arayışına yönelik olduğunu belirterek, "Her fırsatı kendilerine fırsata dönüştürüp siyasi rant elde etmek isteyen tiplemeler bu konuyu saptırıyor," ifadelerini kullandı.

'ENDİŞELERİN VARSA, BAHÇELİ’YE GİDECEKSİN'

Başarır, Özdağ’a hitaben, "Senin topraklarımızla ilgili endişelerin varsa, düne kadar peşinden koştuğun Devlet Bahçeli'ye gideceksin," diyerek eleştirilerini sürdürdü. Özdağ’ın açıklamalarını eleştirirken, CHP’nin kimseye bir santim toprak ya da devletle ilgili verebileceği hiçbir şey olmadığını vurguladı. Başarır, "CHP'nin genel başkanı, 'Biz, neyi vadediyoruz? Bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bir toprak vadediyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Misak-ı Milli sınırları içerisindeki topraklarında huzur, kardeşlik, barışı vadediyoruz' dedi," şeklinde konuştu.

Başarır, Özdağ’ın bu açıklamaları çarpıtarak bambaşka noktalara getirmesini anlamakta güçlük çektiklerini belirtti. "Alıp bunu, ne demek istendiğini anlayabilecek kapasitesi olmasına rağmen çevirip bambaşka noktaya getirmesini Ümit Özdağ ve onun gibi tipleri anlamakta güçlük çekiyoruz," dedi.

'BARİŞ İÇİN UZLAŞMA ŞART'

Başarır, "Eğer bu ülkede barış gelecekse, Kürt sorunu çözülecekse, terör bitecekse, kardeşlik gelecekse toplumla uzlaşmalıyız," diyerek, barışın sağlanması için toplumsal uzlaşmanın şart olduğunu vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı açıklamada, "Bu ülkenin barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Artık askerlerimizin, evlatlarımızın şehit olmasını; şehit cenazelerinin gelmesini biz de istemiyoruz," ifadelerine atıfta bulundu.

Başarır, "Çözüm yerinin burası, TBMM olduğunu söyledi. Ümit Özdağ gibi siyasi yan kesici, kötü niyetli ve zamana göre değişen siyasetçilerin söylediğinin bizim için hiçbir önemi yoktur," diye ekledi.

'CİDDİYET GEREKİYOR'

Son olarak, Başarır, "Bu düşüncelerimizi alırlar, gelirler Meclis'te grubu olan olmayan bütün partilerle tartışıp hukuk ortaya koyarlar ve topluma bunu anlatırız," diyerek, siyasi diyalog çağrısında bulundu. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Bahçeli’nin açıklamalarına dair kendi konumunu net bir şekilde belirtmesi gerektiğini ifade etti. "Küçük ortağı genelde kendisini ortaya sürüyor. Bahçeli'nin açıklamasından yola çıkıyoruz ama biz CHP olarak düşüncelerimizi 86 milyonla paylaştık," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN