Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, uzun zamandır tartışılan nafaka süresinin sınırlandırılması ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yanık, "Nafaka konusuyla gelinen bir nokta yok, verilmiş bir karar yok. Herhangi bir nihai değerlendirme yok" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, perşembe günü Ankara'daki 75'inci Yıl Huzurevi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yanık, nafaka süresinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya şu şekilde cevap verdi:
"Gelinen bir nokta yok. Bu nafaka konusunda çok uzun zamandır kamuoyunda da çeşitli gruplarda da birtakım konuşmalar, tartışmalar, talepler vesaire var. Bizim kamu tarafı olarak kuşkusuz bu tartışmaları izlememiz, taleplere dikkat kesilmemiz ve eğer ortada bir problem varsa bunu çözümünü de sağlamamız gerekir.
'BİZİM ÇOK DIŞIMIZDA YORUMLAR YAPILIYOR'
Fakat şimdi basında ben de zaman zaman görüyorum, bizim çok dışımızda; Bakanlığın bilgisinin çok dışında birtakım yorumlar ve tahminler konuşuluyor. Biz bakanlıklar olarak her zaman her türlü, kendi çalışma alanımıza giren konularla alakalı her türlü çalışmayı yaparız. Görüşmeleri de yaparız. Bu ayrı bir şey.
'NAFAKAYLA İLGİLİ NİHAİ BİR DEĞERLENDİRME YOK'
Nafaka konusuyla alakalı verilmiş bir karar yok. Herhangi bir yapılmış nihai bir değerlendirme yok. Bizim Bakanlığımız açısından temel hareket noktası şudur: Aile çatısı, genel anlamda Aile ve Toplum Hizmetleri diye bir genel müdürlüğümüz var. Aile çalışan; öbür tarafta kadın hakları, kadının statüsü çalışan, kadının sosyal, siyasal, ekonomik haklarını, kişi haklarını, insan haklarını takip eden, geliştirmeye uğraşan bakanlığız.
Dolayısıyla bu denge içerisinde ne ailenin zarar görmesi, ne kadınların edindikleri müktesep haklarını kaybedecekleri bir yeni düzenlemeye kapı aralamayız.
'ASIL OLAN DENGE'
Boşanma, boşanmaya bağlı sonrası mali, ekonomik haklar. Bunlarla ilgili süreç içerisinde, toplumun gelişme ve dönüşme, bireylerin gelişme, ekonomik durumları vs. göre yeni düzenleme olur. Hukuk dinamiktir, bir yere çakamazsınız. Burada asıl olan şey o yeni durumun hakkaniyeti, tarafların haklarını, hak temelli edinimlerini kaybetmemeleri ve dengeli bir şey olmasıdır.
Tartıştığımız konuştuğumuz, sivil toplum kendi içinde tartışır, kamudan talep eder, bireyler talep eder. Bunlar son derece normaldir. Bu meselelerin kamuoyunda çok tartışılmasını önemserim."
Amaç toplumsal problemleri çözmek değil, dostlar alış verişte görsün. Hükümet istediği konularda anında gereğini yapıyor. Memurlar için 3600, boşanan veya eşinden ayrı yaşamak zorunda kalanlar için nafaka, öğrenciler için yurt; toplumun geniş kesimini ilgilendiren sorunlar. Yetkililerden cek caklı yaldızlı nutuklardan başka bir icraat yok.
Yanıtla (0) (0)Bence nafaka sadece çocuklu annelere verilmeli oda ya çoçuğun eğitimi bitene kadar yada 18 yaşına kadar. Çocuksuz kadına nafaka çok saçma...
Yanıtla (3) (0)Emine Erdoğan,
Yanıtla (2) (0)müthiş bir kadın.
Geriye doğru bi bakın, atanmış kadın bakanlara.
Hepsinin maşallahı var !
Fidan gibiler.
Fetö ve müritleri Adnan Oktar ve kedileri cok popülerdi bir hanlık şöhret ve gölgeleri
Yanıtla (1) (0)Kadın bakanı değil aile bakanı olun lütfen. Kadınlar bu yasaları kullanıyor bunu sizde iyi biliyorsunuz. 11 yıldır nafaka ödüyorum. Sürekli icralar avukatlar nafaka artırım davaları maddi manevi yönden perişan oldum. Ne yapalım hayatımızı zindan eden bir kadından boşandık diye intihar mı edelim?
Yanıtla (11) (0)Zati alileri bir sorun olursa görüşürüz diyo... Bacım adam 4 aylik evlilik icin 18 yıldır nafaka ödüyor ve kadın gayrı resmi bir evlilik de yaşıyor... Daha ne olmasını bekliyorsun?
Yanıtla (4) (0)Hükümetiniz boyunca 1 milyon aile ayrılık yaşadı. Allah belasını rahmet etsin bu ekonomiye dokunan herkesin...
Yanıtla (2) (0)