Bakan tarih verdi: Ankara-Kayseri arası 1 saat 45 dakika sürecek

Bakan tarih verdi: Ankara-Kayseri arası 1 saat 45 dakika sürecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı projesi hakkında konuştu. 2028'in ilk yarısında projenin tamamlanacağını söyleyen Uraloğlu, iki şehir arasındaki sürenin 1 saat 45 dakikaya düşeceğini de belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı projesi için açıklama yaparak 2028'in ilk yarısında tamamlanacağını açıkladı. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile de entegre olacak Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı, iki şehir arasındaki seyahat süresini 7 saatten 1 saat 45 dakikaya düşürecek.

İSTANBUL'A 5,5 SAAT

Uraloğlu, "İstanbul’a ise 5,5 saatte hızlı, güvenli ve ekonomik bir ulaşım sağlanacak. Bu seyahatler turizm ve ticaret faaliyetlerini de geliştirecek" dedi.

Uraloğlu, bu projeyle işletme bakım maliyeti açısından 115 milyon avro, yolcunun zaman kazancı bakımından 90 milyon avro, yük taşımacılığındaki zaman kazancı bakımından 5 milyon avro ve karbon salınımının azaltılmasından 32 milyon avro kazanç elde edileceğini söyledi.

Bakan, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı'na da değinerek Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresinin projenin tamamlanması halinde 80 dakikaya düşeceğini de belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN