Bahçeli 154 kişilik liste açıkladı: Tehlikeli sular

Bahçeli 154 kişilik liste açıkladı: Tehlikeli sular

MHP lideri, Sinan Ateş davasında adalet çağrısı yapan gazetecilerin ve siyasetçilerin listesini yaptıklarını belirtti. “Günü geldiğinde eyleme geçecek, hukuk zemininde hesaplaşacağız” dedi. Tehlikeli sonuçları olabilecek çıkış karşısında ‘Bu hareketin delileri’ açıklaması hatırlatılarak ‘Hedef gösterilen 154 kişiden birinin başına bir şey gelirse ne olacak’ kaygısı dile getirildi.

‘KİMİN HANGİ GÜN NE KONUŞTUĞU KAYDEDİLİP DOSYALANDI’

Sürpriz bir basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı, ana muhalefeti sert ifadelerle hedef aldı. “CHP’nin normalleşme çağrıları zemzem diye ikram edilen baldıran zehrinden başka bir şey değil” ifadesini kullandı. 154 kişilik isim listesinin bulunduğu dosyayı gösteren Bahçeli “Bu kişiler MHP’ye karşı iftiralarda bulundu. Bu liste kimin hangi gün hangi saatte hangi programda nasıl konuştuklarının kimlerle konuştuklarının toplamı” dedi.

HUKUK ÖNÜNDE HESAPLAŞMAK İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ

Bahçeli ardından da “Günü geldiğinde bu dosya eyleme geçecek. Eylem hukuki nitelikte olacak” değerlendirmesinde bulundu. Bu sözlerin ardından MHP’li Semih Yalçın’ın, Selçuk Özdağ’a saldırıya dönük “Bu hareketin delisi çoktur, talimat dinlemezler” sözleri hatırlatıldı. 154 ismin kamuoyu önünde telaffuz edilmesinin tehlikeli sonuçlar doğurabileceği belirtildi. ‘Hukuku bir durum varsa yargıya taşınması için beklenmesin’ çağrıları yapıldı.

24temmuzgazetemanset.jpg

BAHÇELİ KARAR YAZARLARININ DA HEDEF ALINDIĞI MHP LİSTESİNİ SAVUNDU

GÜNÜ GELDİĞİNDE BU DOSYA EYLEME GEÇECEK: MHP lideri Bahçeli partisinin, Sinan Ateş davasına ‘suçtan zarar gören’ olarak katılma talebinde bulunduğu ve KARAR’ın 5 yazarı dahil olmak üzere toplam 154 kişinin hedef alındığı listenin olduğu dilekçeyi savundu. Listeyi göstererek “Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir. Mutlaka hesaplaşacağız” dedi. “Görmüş olduğunuz liste kimin hangi gün, hangi saatte, hangi programda, nasıl, kimlerle konuştuklarının toplamı” sözleri ise gazetecilerin özel hayatlarının islendiği şüphesi uyandırdı.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Devlet Bahçeli, gündemi değerlendirdi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, partisinin Sinan Ateş davasında ‘suçtan zarar gören’ gerekçesiyle mahkemeye verdiği aralarında CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın yanı sıra KARAR yazarları Taha Akyol, Akif Beki, İbrahim Kahveci, Osman Sert ve Figen Çalıkuşu, milletvekilleri, akademisyenler, kamuoyu araştırmacılarının da olduğu 154 ismin hedef alındığı listeyi savundu. Hedef almayı sürdürdü.

154 İSİMLE MUTLAKA HESAPLAŞACAĞIZ: Bahçeli, MHP’nin Sinan Ateş cinayetinde değerlendirmelerde bulunan gazeteci, siyasetçi, akademisyen ve hukukçuların yer aldığı listeye ilgili ‘hesaplaşacaklarını’ söyledi. Bahçeli “Bazı çevreler, 2024 yılının içerisinde MHP’ye karşı çok büyük haksızlıklar, iftiralar, yalanlar, hakir görmeler, küçük görmeler, suçlamalarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir. MHP olarak basın mensupları olan değerli kardeşlerime bu gerçeği hatırlatmak istiyorum; sizlerle çoğu zaman beraber oluyoruz ama televizyonlarda ayrıldığımız şahsiyetler var. Onları kabul etmekte zorlanıyoruz. Ama yakın takip altındayız. Şu görmüş olduğunuz liste kimin hangi gün hangi saatte, hangi programda nasıl konuştuklarının, kimlerle konuştuklarının, MHP’ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir. Eylem hukuki nitelikte olacaktır. Bizi hedef gösteriyorlar saçmalığından da korkaklığından da kendilerini kurtarsınlar. Onlarla muhatap olmayı dahi kabul etmeyiz. Ama hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız. Olayları abartıyorlar ve saptırıyorlar. Konuşmaması gerekenleri, konuşmaya mecbur ediyorlar. Bizim hedefimiz adalettir. Kendileri muhatabımız dahi değildir” dedi.

GAZETECİLER ÖZEL HAYATTA İZLENİYOR MU?: Bahçeli’nin elindeki listeyi göstererek “Şu görmüş olduğunuz liste, kimin hangi gün, hangi saatte, hangi programda nasıl ve kimlerle konuştuklarının toplamıdır” sözleri gazetecilerin özel hayatlarının takibe alındığı şüphesini uyandırdı. MHP’nin liste ile hedef gösterdiği gazetecilerin her anını izlendiği şeklinde yorumları da beraberinde getirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ’ın saldırısından sonra dediği “Bu hareketin delisi çoktur. Talimat falan dinlemezler” sözleri akla geldi. Listede olanlardan birinin başına bir şey gelmesi durumunda bunun nasıl açıklanacağı soruları yöneltildi.

TEHLİKELİ PROVOKASYONLAR SAHNEDE: Öte yandan Behçeli konuşmasında gündemdeki konuları da değerlendirdi: “Muhalefetin umut bağladığı, siparişle siyaset yaptığı, bölücülerin ve teröristlerin kukla olarak hizmet ettiği Joe Biden’ın Amerika Birleşik Devletleri başkanlık yarışından çekilmesi, bölgesel ve küresel zeminde etkileri olacak bir gelişmedir. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve iktidarını devirme planı yapanların kendileri tasfiye olmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri’nin tazyikiyle güney sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör devletinin bağlantı noktaları, yol haritası, ana güzergahı kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mücadelesi ve iktidarın dirayetiyle bertaraf edilmiştir.

DEM PARTİ VE CHP ATEŞLE OYNUYOR: Bölücülüğü sokağa taşıma gayretleri son günlerde hızlanmıştır. Bu tahrikleri dikkatle takip ettiğimiz herkes tarafından bilinmelidir. Kapalı devre işbirliği halinde olan ve siyasi ortaklık kuran CHP ile DEM ateşle oynadığı malumlarınızdır. Tam bu günlerde CHP Genel Başkanı’nın ‘Kürtler ben eşit hissetmiyorum diyorsa onlar eşit hissedene kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz’ açıklaması yakından tanıdığımız bölücü bir ağızdır. Türkiye’nin bölünmesi hususunda iş birliği halinde olan DEM ve CHP’nin ateşle oynadığı malumlarınızdır. DEM’lenen CHP milli güvenliğimize zarar vermektedir. DEM’lenen CHP demokrasimize leke sürmekte, milli birlik ve kardeşlik hukukumuzu kundaklamaktadır. CHP’nin şifreleri PKK’nın elinde, DEM’in kullanımındadır.

CHP’NİN NORMALLEŞME ÇAĞRILARI ZEHİRDİR: Rotasını kaybeden CHP yönetiminin yumuşama veya normalleşme çağrıları zemzem diye ikram edilen baldıran zehrinden başka bir şey değildir.” Bir gazetecinin TBMM’de görüşmeleri devam eden ve halk arasında ‘ötenazi yasası’ olarak biline hayvan hakları yası ile ilgili sorusuna “Türk milleti hayvanları sever, köpekleri dost kabul eder. Köpeklere karşı uygulanacak her türlü yanlışın karşısında durur. MHP de üzerine düşeni yapacaktır. Köpekleri dost olanlar, sokaklara dökülenlere köpekleri taşlamaya devam etmesinler” diye yanıt verdi.

BASIN ÖRGÜTLERİNDEN MHP’YE HEDEF GÖSTEREN LİSTE TEPKİSİ

GAZETECİLERİN BAŞINA BİR ŞEY GELİRSE HEDEF GÖSTEREN SORUMLU: Basın meslek örgütleri, MHP’nin hazırladığı 154 kişilik listesine tepki gösterdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti “Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri, olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağız” uyarısı yaptı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; MHP’nin aralarında sendika üyelerinin de bulunduğu 63 gazeteciyi hedef göstermesine tepki gösterdi. Açıklamada “Tehditler ve hedef göstermeler endişe verici boyutlara ulaşıyor. Halkın haber alma hakkı ve kamu yararı için çalışan gazetecilerin 116 yıllık mücadelesi bugün de sürüyor. Bugünün sansür memurlarını ancak dayanışma ile medyadan gönderebileceğimizi unutmayalım” denildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ise MHP’nin gazetecileri hedef göstermesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Bugüne kadar gazetecileri tehdit ederek, hedef göstererek, yaralayarak ve öldürerek kimse bir yere varamamıştır. Gerçekler saklanamamıştır. Cinayetleri işleyenler gazeteciler değildir. Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri, olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. İktidara ve muhalefete basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün korunması için sağduyu çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN