Babacan, Erdoğan'a El Fetih ile Hamas'ı barıştıran Çin'i sordu: Hani sizden habersiz yaprak kıpırdamıyordu?

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, Filistinli grupların Çin'in arabuluculuğunda buluşmasını değerlendirdi. Babacan, Erdoğan'ın önceki dış politika açıklamalarını hatırlatarak, "Hani sizden habersiz yaprak kıpırdamıyordu?" diyerek Türkiye'nin bölgedeki etkisinin zayıfladığını belirtti.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek Filistinli grupların Çin'in arabuluculuğunda buluşmasını değerlendirdi. Babacan, Türkiye'nin bölgesel politikaları ve dış ilişkilerindeki değişikliklere dikkat çekti ve konuya ilişkin programda önemli açıklamalarda bulundu.

ÇİN'İN ARABULUCULUĞUNDA YENİ HÜKÜMET KARARI

Ali Babacan, Hamas'ın Pekin'deki üç günlük görüşmelerini eleştirirken, dünya önünde yaşanan trajedide Çin yönetiminin attığı adımı vurguladı.

Çin, uzun süredir çatışma içinde olan Hamas ve El Fetih gibi Filistinli grupların anlaşmazlığını sona erdirmek için önemli bir adım attı. Pekin'de gerçekleştirilen üç günlük görüşme sonrası nihai sonuç dünya gündemine bomba gibi düştü.

Çin'in arabuluculuğunda Pekin'de el sıkışan Hamas ve El Fetih, geçici birlik hükümeti kurma kararı aldı. Bu gelişme, Çin'in Orta Doğu'daki artan etkisinin bir göstergesi olarak görüldü.

"YIKMAK KOLAY, İNŞA ETMEK ZOR"

Babacan , Filistinli grupların Çin’in arabuluculuğunda buluşmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

Babacan, "Yıkmak kolay, inşa etmek zor. Bu yıkılan güveni sayın Erdoğan tekrar inşa etmek istiyorsa, gerçekten somut adımlar atması lazım. Niye bugün Filistin’deki iki önemli siyasi hareket gidip de Çin’de anlaşıyor? Ne oldu? ‘Orta Doğu’da bizden habersiz yaprak kımıldamaz, bu coğrafya bizden sorulur’ demiyorlar mıydı?" şeklinde konuştu.

"EYT HATAYDI"

Babacan; "EYT yapıldığı şekilde hatalıydı. Çünkü adaletsizlik büyük. Ama bir adaletsizliği gidermeye çalışırken başka bir adaletsizliğe yol açıyorsanız, bu kabul edilebilir değildir. Şu anda emeklilikler arasında çok ciddi hak farklılıkları var. Ne zaman emekli olduğunuza ve hangi sistemden emekli olduğunuza bağlı olarak büyük farklılıklar var. Ayrıca çalışanlar ile emekli maaşları arasındaki uçurum tamamen bozuldu. Asgari ücretle emekli maaşları arasında bir ilişki vardı, bu ilişki kopmuş durumda. Şimdi 'kaynak yok' deniliyor, değil mi? Ama asgari ücreti artırmadılar. Asgari ücret devlet kaynaklarından karşılanan bir şey değildir? Hatta artırılması devlet kaynakları için faydalı bir durum olacaktı. Büyük haksızlık yapıldı." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN