B sınıfı ehliyeti olanlara iş imkânı! Kamuya makam şoförü alımları başladı: Başvuru için son gün

B sınıfı ehliyeti olanlara iş imkânı! Kamuya makam şoförü alımları başladı: Başvuru için son gün

İş imkanı arayan milyonlarca vatandaşa müjdeli haber geldi. B sınıfı ehliyeti olanlara sağlanan iş imkanıyla birlikte detaylar paylaşıldı. Başvuru sürecinin son günü olduğu belirtilirken kamuda çalışmak isteyenler hemen başvursun. Kamuya ait makam şoförü alımları başladı. Başvuru şartları ve alımlarına dair detaylar haberimizin devamında yer alıyor. İşte tüm detaylar...

KAMUDA ÇALIŞMAK İSTEYENLER BAŞVURSUN

B sınıfı ehliyeti olan milyonlarca vatandaşa müjdeli haber geldi. Son yıllarda büyük bir artış gösteren personel alımlarına dair sık sık açıklamalar gelmeye devam ediyor. Türkiye Sağlık Enstitüsü Başkanlığı tarafından başlatılan makam şoförü alımlarına dair yapılacak alımların detayları paylaşıldı.

Kamuya alınacak olan makam şoförü adaylarının, B sınıfı ehliyeti olması gerektiği vurgulanıyor. Başvuru için son gün uyarısı yapılırken başvuru şartları da paylaşıldı. Alımlar daimi olarak yapılırken başvuru şansını kaçırmamanız öneriliyor.

biznes-rukopozhatie-sdelka-2789.jpg

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Makam şoförü alımları için gerekli olan şartlar ise şu şekilde;

  • Makam şoförü için adaylarda aranan şartlar arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48'inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralarından oluşan alt bentlerinde yer alan şartları taşımak gerekiyor.
  • Hiçbir kurum üzerinden emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almamış olmak gerekir. Güvenlik soruşturmasından olumlu bir sonuç elde etmek.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak ve kamu haklarından mahrum olmamak.
  • En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.
  • SRC-2 ve SRC-4 belgesine sahip olmak.
  • En az 3 (üç) yıl önce alınmış sürücü belgesine sahip olmak.
  • Ankara İli içerisinde en az 2 (iki) yıl aktif şoförlük yapmış olmak ve bunu belgelendirmek.
  • Tercihen güvenli sürüş teknikleri vb. Konularda eğitim almış olmak.
  • Sınav başvurusunun son günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak.
  • 7/24 esasına göre hem vardiyalı sistemde hem de mesai saatleri dışında çalışmaya ve şehirlerarası seyahat etmeye engel durumu olmamak.
  • İhtiyaç duyulan personel alımı için il geneli düzeyinde karşılanması yoluna gidileceği için ilan tarihi itibarıyla Ankara İlinde ikamet ediyor olmak. (Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacaktır.)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN