Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 'gizli tanık' iddiası: Ev hapsinden ambulansla kaçmış

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 'gizli tanık' iddiası: Ev hapsinden ambulansla kaçmış

Soruşturmanın devam ettiği, sekiz kişinin gözaltında olduğu Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gazeteci Saygı Öztürk, 'gizli tanık' olduğu iddia edilen Serdar Sertçelik'in ev hapsinden ambulansla kaçıp ardından yurt dışına çıktığını aktardı.

Türkiye gündemine oturan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında, 'gizli tanık' olduğu iddia edilen Serdar Sertçelik'in yurt dışına kaçışı ile ilgili tartışmalar hız kazandı.

EV HAPSİNDEN AMBULANSLA KAÇMIŞ

Gazeteci Saygı Öztürk'ün aktardığı bilgilere göre, Sertçelik'in ev hapsindeyken ambulansla kaçtığı ve sonrasında yurt dışına çıktığı iddia ediliyor.

YURT DIŞINA KAÇACAKKEN AYAĞINDAN VURULDU

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, Sertçelik'in ev hapsinde bulunduğu dönemde kaçışının detaylarını paylaştı. Öztürk'ün aktardığına göre, Sertçelik'in çorbacıya gittiği bir gece, ev hapsinden kaçıp ambulansla yurt dışına gitmeyi planladığı belirtiliyor. Ancak bu kaçış girişimi sırasında ayağından vurulduğu ve bacağının alçıya alındığı ifade ediliyor.

Serdar Sertçelik'in ifadeleri ve Ankara Emniyeti'ndeki soruşturma hakkında neler biliyoruz?Serdar Sertçelik

DIŞARI ÇIKMASINA RAĞMEN KELEPÇELER SİNYAL VERMEDİ

Serdar Sertçelik'in ev hapsinde olduğu dönemde defalarca evden ayrıldığı ve bu durumun şüphe uyandırdığı aktarıldı. Elektronik kelepçenin bulunduğu yerden uzaklaşıldığında sinyal vereceği bilinmesine rağmen, çorbacıya giderken kelepçenin sinyal vermemesi dikkat çekti. 27 Kasım'da planlanan kaçırılma olayında, Sertçelik'in hastaneye götürülüyormuş gibi ambulansla kaçırılması girişimi olduğu belirtiliyor.

Emniyette Ayhan Bora Kaplan krizi: Dört emniyet görevlisi gözaltına alındıAyhan Bora Kaplan ve yakalanma anı

Ancak Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik bölümünün uyarısı üzerine eve giden polislerin, Sertçelik'in evde olmadığını fark ettiği ve durumu Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bildirdiği ifade ediliyor.

Sertçelik'in kaçış girişimi ve bu süreçte yaşananlar, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gizli tanıklık iddialarını daha da karmaşık bir hale getiriyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN