Avrupa kış saatine geçiyor: Türkiye’de saatler geri alınacak mı? MEB'den okullara kış saati talimatı

Avrupa kış saatine geçiyor: Türkiye’de saatler geri alınacak mı? MEB'den okullara kış saati talimatı

Avrupa, her yıl olduğu gibi bu yıl da kış saati uygulamasına geçmeye hazırlanıyor. Ancak Türkiye, 2016’dan beri kalıcı yaz saati uygulamasını sürdürüyor. Bu uygulama sayesinde Türkiye, gün ışığından daha fazla yararlanarak enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor. Peki, 2024 yılında saatler geri alınacak mı? Türkiye'de yaz saati uygulaması ne zaman sona erecek?

HİLAL NAS

TÜRKİYE’DE SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Türkiye, 2016 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte kalıcı yaz saati uygulamasına geçmişti ve bu uygulama 2024 yılında da devam edecek. Yani, Türkiye’de bu yıl saatler geri alınmayacak. Avrupa'daki birçok ülke 29 Ekim Pazar günü kış saati uygulamasına geçerken, Türkiye yaz saati uygulamasını sürdürecek.

FLAŞ! Şu an saat kaç, bugün saatler geri alınacak mı? 30 Ekim Türkiye'de saatleri geri alınacak mı, kış saati uygulamasına geçilecek mi, ne zaman başlıyor? 2022 KIŞ SAATİ UYGULAMASI - Yaşam Haberleri

AVRUPA KIŞ SAATİ UYGULAMASINA NE ZAMAN GEÇECEK?

Avrupa ülkeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Pazar günü saatlerini 1 saat geri alarak kış saati uygulamasına geçecekler. Bu değişiklikle birlikte Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkı da değişecek.

TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDAKİ SAAT FARKI ARTACAK

Avrupa’nın kış saati uygulamasına geçmesiyle birlikte, Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İsveç, İtalya, İsviçre ve Danimarka gibi ülkeler arasındaki saat farkı 1 saatten 2 saate çıkacak. İngiltere ile olan fark ise 3 saate yükselecek. Avrupa’da yaşayanlar için Türkiye ile iletişimde bu farklara dikkat edilmesi gerekecek.

MEB'den valiliklere "kış saati" genelgesi

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN YENİ DÜZENLEME

Türkiye’de kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle, özellikle kış aylarında sabah saatlerinde öğrencilerin karanlıkta okula gitmesi eleştirilere yol açıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile, illerin valiliklerine okulların açılış ve kapanış saatlerinin düzenlenmesi konusunda yetki verdi. Bu sayede, karanlıkta okula gitmek zorunda kalan öğrencilerin mağduriyeti azaltılabilecek.

YAZ SAATİ-KIŞ SAATİ UYGULAMASININ TARİHİ

Yaz saati ve kış saati uygulaması, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla geliştirilen bir fikir. Tarihi 1700’lü yıllara dayanan bu uygulama, ilk kez Benjamin Franklin’in Paris'teki gözlemleri sonucunda ortaya çıkmıştı. Franklin, Paris halkının daha az mum harcaması için gün ışığından yararlanma önerisini dile getirmiş ve bu fikir zamanla yaygınlaşarak uygulamaya dönüşmüştü.

SAATLER GERİ ALINACAK MI? | 2024 Kış saati uygulaması Türkiye'de uygulanacak mı? | Son Dakika Haberleri

Sonuç:

2024 yılında Türkiye, saatleri geri almayarak kalıcı yaz saati uygulamasına devam edecek. Avrupa ise 29 Ekim Pazar günü kış saati uygulamasına geçerek saatleri geri alacak. Bu değişiklik, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farklarını da artıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN