ATM'lerden para çekenler dikkat yeni değişiklik hayata geçiyor! 3 gün sonra böyle yapılacak

ATM'lerden para çekenler dikkat yeni değişiklik hayata geçiyor! 3 gün sonra böyle yapılacak

Milyonlarca vatandaşın kullandığı ATM’lere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Pazartesi itibari ile değişiklikler uygulanmaya başlayacak. İşte ATM’lerde uygulanacak olan yeni değişikliklerin detayları…

Yılın başından itibaren artan enflasyon, Türkiye'deki bankaların ATM sistemlerinde köklü değişikliklere neden oldu. Bankalar, yüksek enflasyon ve nakit talebinin artmasıyla birlikte ATM para çekme limitlerinde önemli güncellemeler yaptı. Eylül ayı itibarıyla uygulamaya konacak yeni düzenlemelerle birlikte, ATM'lerden yapılan para çekme işlemlerinde değişiklikler yaşanacak. İşte tüm detaylar...

yeni-proje-3.jpg

BANKALARIN ATM PARA ÇEKME LİMİTLERİNDE YENİ DÜZENLEME

Son aylarda Türkiye'deki enflasyon oranlarının yükselmesi, bankaların ATM sistemlerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu. Yılın ilk dönemlerinde bazı bankalar günlük para çekme limitlerini 10 bin TL ile 15 bin TL arasında güncellerken, Kurban Bayramı sonrası QR kod ile para çekim limitlerini artırmıştı. Ancak bu önlemler beklenen etkiyi yaratmadı ve yüksek komisyon kesintileri nedeniyle Eylül ayında yeni bir düzenlemeye gidilmesi kaçınılmaz hale geldi.

yeni-proje-4.jpg

ATM'LERDEN GÜNLÜK PARA ÇEKME LİMİTLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Bankacılık sektöründen alınan bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni banknot basımına kapalı kalması nedeniyle bankalar 2 Eylül itibarıyla ATM'lerdeki para çekme limitlerinde değişikliğe gitmeye başladı. Birçok banka, 20 bin TL ve altındaki para çekimlerini banka veznelerinden yapılması için kısıtlama getirdi. ATM'lerdeki günlük para çekme limitleri ise şu şekilde düzenlenecek:

  • Günlük ücretsiz para çekme limiti 15 bin TL olan bankaların güncellemeye gitmeyeceği,
  • 10 bin TL'lik günlük limit uygulamasını sürdüren bankaların bu limitlerini 15 bin TL'ye çıkaracağı belirtildi.

Bu düzenlemeyle özellikle emekli müşterilerin yaşadığı sorunların azaltılması hedefleniyor. Ancak ATM'lerdeki en büyük problemlerden biri de tek tip banknot kullanımının yaygınlaşması.

yeni-proje-5.jpg

ATM'LERDE TEK TİP BANKNOT UYGULAMASI

Kur artışları sonrasında Türkiye'deki en yüksek banknotun yaklaşık 6 dolara gerilemesine rağmen Merkez Bankası'nın 500 ve 1000 TL'lik banknotları tedavüle almaması, bankaların ATM sistemlerinde önemli değişikliklere yol açtı. Bankalar, ATM'lere para yerleştirmekte yaşadıkları zorlukları aşmak için tek tip banknot kullanımı tercih etmeye başladı.

  • Özel bankaların ATM'lerinde 10 ve 20 TL'lik banknotlar kullanılmıyor, bu bölümlere 200 TL'lik banknotlar yerleştiriliyor.
  • Ayrıca, birçok banka 10 ve 20 TL'lik slotları kapatarak, ATM'lerde yalnızca 200 TL çekim yapılmasına izin veriyor. 50 ve 100 TL'lik banknotlar da ATM'lerdeki kullanımdan kaldırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN