Ateş cinayetinin azmettiricisi Tolgahan Demirbaş 15 kişinin daha bilgilerini istemiş: Polise sadece Sinan Ateş’i sormamış

Ateş cinayetinin azmettiricisi Tolgahan Demirbaş 15 kişinin daha bilgilerini istemiş: Polise sadece Sinan Ateş’i sormamış

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine dair hazırlanan bilirkişi raporu dava dosyasına eklendi. Rapora göre, cinayetin sanıklarından Tolgahan Demirbaş, yine cinayetin sanıkları arasında bulunan komiser Mustafa Ensar Aykal'dan 15 kişinin adres, telefon numarası ve suç kaydı gibi bilgilerini talep etmiş.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in suikastına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu, dava dosyasına eklendi. Rapora göre, cinayetin sanıkları arasında 'azmettirici' olarak yer alan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın, cinayetten önce emniyet komiseri Mustafa Ensar Aykal'dan yalnızca Sinan Ateş'in değil, toplamda 15 kişinin kişisel bilgilerini talep ettiği ortaya çıktı.

TALEP EDİLEN BİLGİLER AYRINTILI ŞEKİLDE SUNULDU

12 Punto'dan Ersin Eroğlu'nun haberine göre; 14 Kasım 2021 tarihinde Tolgahan Demirbaş, Mustafa Ensar Aykal'a "Lastikçi Akdere" ismiyle telefonuna kayıtlı bir kişinin numarasını göndererek, kişinin adresi, yeni telefon numarası ve eşinin bilgilerini istedi. Aykal, bu bilgileri ayrıntılı bir şekilde Demirbaş'a iletti.

8 Aralık 2021'de, Demirbaş, Aykal'a bir aracın plakasını göndererek aracın kime ait olduğunu sordu. Aykal, aracın kiralık olduğunu belirterek Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı'nın kullandığını bildirdi. Demirbaş, 1 Ocak 2022'de ikinci kez Şanlı'nın bindiği araç hakkında bilgi talep etti ve kiralandığı şirket hakkında detaylar aldı.

GENEL BAŞKAN'IN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ VE DİĞER BİLGİLER

17 Ocak 2022'de Demirbaş, Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nın Özel Kalem Müdürü'nün telefon numarasını göndererek, numaranın kime ait olduğunu öğrenmek istedi. Aykal'ın bu talebe yanıtı "Bakalım" oldu. 26 Ocak 2022'de Demirbaş, Aykal'a bir fotoğraf gönderdi ve genel başkan ile birlikte olduğunu belirtti. Aykal, bu kişinin kimlik bilgilerini ve suç kayıtlarını Demirbaş'a sağladı.

DEMİRBAŞ’IN SÜREKLİ BİLGİ TALEBİ

Demirbaş, Aykal’dan sürekli olarak çeşitli kişilere dair bilgi talep etti. 25 Şubat 2022'de, Taner K. hakkında detaylı bilgi istedi. Aykal, kişinin araç alım satımı yaptığını, adresini ve suç kaydını gönderdi. 10 Mart 2022'de Sinan Ateş’in telefon numarasını isteyen Demirbaş, Aykal’ın yanıtı üzerine "Onun ipini çekmişler" ifadesini kullandı.

AYKAL DA SANIKLAR ARASINDA

7 Ekim 2022'de Demirbaş, Cansu isimli bir kişinin bilgilerini talep etti ve Aykal bu kişinin doğum tarihine kadar bilgileri sağladı. Son olarak, Demirbaş’ın Aykal'dan son talebi bir telefon numarasının arandığı ve bilgi istediği şeklindeydi. Mustafa Ensar Aykal da Sinan Ateş cinayeti sanıkları arasında bulunuyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN