Asgari ücretle çalışanlar dikkat: O tarihte ara zam geliyor! SGK Uzmanı Ali Tezel'den heyecanlandıran öngörü

Asgari ücretle çalışanlar dikkat: O tarihte ara zam geliyor! SGK Uzmanı Ali Tezel'den heyecanlandıran öngörü

Yükselen enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki istikrarsızlık nedeniyle vatandaşların satın alma gücü azaldı. Asgari ücrete temmuz ayında beklenen fakat yapılmayan ara zam için SGK uzmanı Ali Tezel'den yeni bir tarih geldi. İşte detaylar...

Ekonomik kriz nedeniyle temel yaşam malzemelerinin edinilmesi giderek daha zor bir hale gelirken, maaş ve ücretlerin fiyat artışlarına ayak uyduramaması halk arasında maddi zorlukları artırıyor. İthal edilen ürünlerin fiyatlarındaki yükseliş, tüketici fiyat endeksini olumsuz yönde etkilemekte ve enflasyonun daha da yükselmesine neden oluyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILIR MI?

Yenicag'da yer alan habere göre, sosyal güvenlik (SGK) uzmanı Ali Tezel'in, 2024 Eylül ayında asgari ücrete 2024 Eylül ayında 3000 TL'lik ara zammın sinyalini verdi. Temmuz döneminde beklenen fakat gerçekleşmeyen zam, çalışanlar tarafından hüsranla karşılanmıştı. Ali Tezel, ekonomik şartların düzelmesi halinde, hükümetin bu yönde bir adım atarak, emekçilerin üzerindeki mali yükü azaltabileceğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILIR?

İşçilerin satın alma gücünü güçlendirmeyi amaçlayan hükümet, enflasyon oranlarındaki gerilemeyi dikkate alarak asgari ücrette artış yapma kararını değerlendiriyor. Ali Tezel'in öngörüsü, asgari ücretle geçinen vatandaşlar arasında heyecan uyandırdı. Ekonomik istikrarın sağlanması ve işçilerin refah seviyesinin yükseltilmesi hedefiyle, hükümetin alacağı kararlar merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN