Asgari ücret zammında son nokta! Bakan Işıkhan duyurdu: Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Asgari ücret zammında son nokta! Bakan Işıkhan duyurdu: Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Asgari ücret zammında son nokta! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu! Asgari ücrete zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar...

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde parlamento muhabirleriyle bir araya gelen Işıkhan, asgari ücret ve emekli maaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, asgari ücrette ara zam beklentilerine ilişkin net bir yanıt verdi.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücret 17 bin 2 lira oldu - Ekonomi Haberleri

Bir gazetecinin "Asgari ücrette ara zam olacak mı?" sorusunu yanıtlayan Işıkhan, "Asgari ücrette herhangi bir artış olamayacak. Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz" dedi. Işıkhan, asgari ücrette yapılacak düzenlemelerin geçici refah yerine kalıcı refahı hedeflediğini belirtti.

Işıkhan, amaçlarının geçici refahı sağlamak olmadığını vurgulayarak, kalıcı refahı sağlamak için bu kararı aldıklarını ifade etti. Bu stratejinin neticelerinin yıl sonuna doğru enflasyon düşüşüyle birlikte görüleceğini bildirdi.

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN REFAH PAYI GÜNDEMDE DEĞİL

Asgari ücret belli oldu - Son Dakika Ekonomi Habeleri

Bir başka gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusunu yanıtlayan Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN