Ankara’da coğrafi işaretli hasat başladı! Temmuz’da başlıyor, Ağustos'ta son buluyor! Tüccarlar bunun için kapıda bekliyor

Ankara’da coğrafi işaretli hasat başladı! Temmuz’da başlıyor, Ağustos'ta son buluyor! Tüccarlar bunun için kapıda bekliyor

Ankara'nın coğrafi işaretli ürününde hasat serüveni başladı. 20'ye yakın mahallede tek tek daldan toplanıyor Sabahın erken saatlerinde yola düşülüyor. Tüccarlar Bu ürün için üreticinin kapısında yatıyor işçiler Ağustos sonunda paydos veriyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde coğrafi işareti bulunan vişnelerde hasat başladı. İlçe merkezine bağlı bulunan Ağılcık, Aşağı Çavundur, Yukarı Çavundur, Kışlacık ve Kuruçay gibi 20'ye yakın mahallede toplanan vişneler üreticinin yüzünü güldürüyor. Sabahın erken saatlerinde bahçelere doğru yola çıkan işçiler toplanan ürünleri tüccarlara satmak üzere hazırlıyor. Ağaç üzerindeki ürünler ise Ağustos sonuna kadar toplanıyor.

TOPLAMASI GİBİ BAKIMI DA ÖZEL

Çubuk vişnesinin hem rengi hem de aroması ile oldukça ilgi gördüğünü belirten çiftçi Yusuf Bostan, vişne yetiştiriciliğinin zorluklarını anlattı. Meyve ağaçlarının bakımının zor olduğunu ifade eden Bostan, hasattan sonra güz sonunda budama yapıldığını belirterek kış döneminde ilaçlama Bahar ayında ise 3-4 defa sürme, çapa ve kurak mevsimde sulama yapılması gerektiğini belirtti. Yusuf Bostan, bunların yapılmaması durumunda ürünlerden ne kalite alındığını ne de verimin yüksek olduğunu söyledi.

Coğrafi işaretli 'Çubuk Vişnesi'ni ağrı kesici olarak kullanıyorlar İhlas Haber Ajansı

Çocukluk yıllarından beri vişne hasadı yaptığını ifade eden Nimet Pehlivan, vişnenin kendileri için altın değerinde olduğunu söyleyerek vişnenin taze tüketiminin yanı sıra marmelat, reçel ve hoşaf yapılarak tüketildiğini de söyledi. Pehlivan, "Dedelerimizden, babalarımızdan, annelerimizden gördüğümüz şekilde vişnecilik yapıyoruz. Çocuklarımız da hala bizimle birlikte bu işi sürdürüyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN