Ankara ve İstanbul'da toplu taşıma o gün ücretsiz oluyor! İETT, EGO, Başkentray, Marmaray...Tarih belli oldu

Ankara ve İstanbul'da toplu taşıma o gün ücretsiz oluyor! İETT, EGO, Başkentray, Marmaray...Tarih belli oldu

Ankara ve İstanbul’da yaşayanlara müjdeli haber geldi. İETT, EGO, Başkentray, Marmaray… O tarihte iki kentte de toplu taşıma ücretsiz olacak. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Ankara ve İstanbul'da toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Bayram coşkusunu ulaşım kolaylığı ile destekleyen bu uygulama, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

İSTANBUL’DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Zafer Bayramı kapsamında İstanbul'da Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı'ndaki tüm seferler ücretsiz olacak. Bu kapsamda vatandaşlar, İstanbul’un çeşitli bölgelerine kolayca ulaşabilecek.

yeni-proje-1.jpg

İstanbul’daki Toplu Taşıma Ücretleri ise 2024 yılında güncellenmiş durumda. Yeni ücretler şu şekilde:

  • Tam elektronik bilet ücreti: 15 TL'den 17,7 TL'ye
  • Öğrenci elektronik bileti: 7,32 TL'den 8,63 TL'ye
  • Öğretmen elektronik bileti: 10,74 TL'den 12,76 TL'ye
  • Tam abonman ücreti: 1.177 TL'den 1.388,86 TL'ye
  • Öğrenci abonman ücreti: 212 TL'den 250,16 TL'ye

ANKARA’DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Ankara'da da Zafer Bayramı dolayısıyla toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek. Bu kapsamda Ankara'nın tüm otobüs, metro ve diğer toplu taşıma araçları, 30 Ağustos'ta ücretsiz olarak kullanılabilecek.

yeni-proje-2.jpg

Ankara’daki Toplu Taşıma Ücretleri 2024 yılı itibarıyla şu şekilde belirlenmişti:

  • Tam biniş ücreti: 15 TL'den 21 TL'ye
  • Öğrenci biniş ücreti: 7,5 TL'den 10,5 TL'ye
  • Öğretmen biniş ücreti: 11 TL'den 15,50 TL'ye

VATANDAŞLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR KOLAYLIK

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda uygulanan bu ücretsiz toplu taşıma hizmetleri, Ankara ve İstanbul'daki vatandaşlar için önemli bir kolaylık sağlıyor. Ücretsiz toplu taşıma ile bayram kutlamalarına katılımın artması ve ulaşımda yaşanabilecek olası sıkıntıların önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu uygulama, özellikle bayram günlerinde toplu taşıma araçlarına olan talebi karşılamak ve vatandaşların rahat bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN