Ankara ve İstanbul yaşadı! Seyahatler 80 dakikaya düşüyor: Yeni proje için tarih belli oldu

Ankara ve İstanbul yaşadı! Seyahatler 80 dakikaya düşüyor: Yeni proje için tarih belli oldu

Ankara ve İstanbul yaşadı. İki şehir arasındaki seyahati daha da kolaylaştıracak projenin açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan geldi. Artık iki şehir arasındaki seyahatler 80 dakikaya düşüyor. İşte detaylar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arası seyahatleri 80 dakikaya düşürecek yeni Süper Hızlı Tren Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DAHA HIZLI, EKONOMİK VE GÜVENLİ ULAŞIM GELİYOR

Ankara ve İstanbul arasında daha hızlı, ekonomik ve güvenli bir ulaşım imkanı sağlayacaklarını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Ankara İstanbul Süper Hızlı Treni, Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli'ne oradan da İstanbul Söğütlüçeşme'ye kadar uzanacak" dedi.

ankara-istanbul-arasi-super-hizli-tren-1.jpg

Sabah’tan Barış Şimşek’in haberine göre; proje hattının 344 km uzunluğunda olacağı bilgisini veren Uraloğlu, proje kapsamında 14 km uzunluğunda 19 viyadükle 120 km uzunluğunda 52 tünel yapılacağını belirtti.

Yapımı planlanan projeler arasında Malatya-Narlı, Eskişehir-Antalya, Kırıkkale-Delice-Çorum ve Delice-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu Projeleri olduğunu da ifade eden Uraloğlu, "Saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek Süper Hızlı Tren ile birlikte Ankara-İstanbul arası 80 dakika yani 1 saat 20 dakika sürecek" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN