Ambulansa 'hasta kontrolü' yapan şüpheliler yakalandı

Kadıköy'de hastaneye yetişmeye çalışan bir ambulansın önünü kesip içinde hasta olup olmadığını kontrol eden şüpheliler E.B. ve M.T. yakalandı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Bostancı yan yolda 10 Haziran'da siren çalarak hastaneye yetişmeye çalışan bir ambulansın önünü kesip içinde hasta olup olmadığını kontrol eden şüphelilerin kimlikleri tespit edildi.

Ambulansın geçiş üstünlüğü hakkını ihlal eden ve içindeki hastanın sağlığını tehlikeye atan şüpheliler E.B. ve M.T. yakalandı.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI

Şüphelilerin yakalanmasını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından "Gereği yapıldı-17" notuyla yaptığı paylaşım ile duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaşımını alıntılayan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bakanım, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan incelemede hasta taşıyan bu ambulansımızın önüne geçen şahısların E.B. ve M. T olduğu tespit edilmiş ve şüpheliler yakalanmıştır.

Trafikte geçiş üstünlüğü olan, can taşıyan ve zamanla yarışan ambulansları engellemeye çalışan olursa, onları yakalayıp adalete teslim edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Bostancı yan yolda dün saat 15.00 sıralarında belediyeye ait hasta nakil ambulansı siren çalarak hastaneye gitmeye çalışırken motosikletli iki kişi tarafından durdurulmuştu. Şahıslar ambulans şoförüne, "Biz bu ambulansta hasta olduğuna inanmıyoruz." diyerek hastayı görmek istemişti.

Ambulansın hareket edememesi üzerine ambulans şoförü hastayı göstermek zorunda kalmıştı. Hastayı gördükten sonra ikna olan kasksız trafik magandaları olay yerini terk etmişti.

Ambulans, şahısların olay yerinden ayrılmasının ardından hastayı zamanında hastaneye ulaştırmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN