Alışveriş çılgını iller belli oldu! Yemeden içmeden alışveriş yapmışlar: İşte bu yıl en çok alışveriş yapan iller

Alışveriş çılgını iller belli oldu! Yemeden içmeden alışveriş yapmışlar: İşte bu yıl en çok alışveriş yapan iller

Hem teknolojik gelişmeler hem de tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden sonra online alışverişe olan ilgi arttı. Bu kapsamda alışveriş çılgını olan iller belli oldu. İşte bu yılın yemeden içmeden alışveriş yapan illeri…

Trendyol, 2024 yılının ilk yarısına ilişkin alışveriş verilerini paylaştı. İlk 6 ayda en çok cilt bakım ve kadın giyim ürünlerinin satışı gerçekleşti. Yaklaşık 2 milyon Trendyol satıcısı, 335 milyon ürünü Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterileriyle buluşturdu. En çok alışveriş yapan iller ise açıklandı. İlk sıralarda tahmin edilmesi zor olmayan iller yer aldı.

yeni-proje-1-001.jpg

İLK SIRALARI O İLLER ALDI

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, 2024 yılının ilk 6 ayına ilişkin alışveriş verilerini açıkladı. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde en çok cilt bakım ürünleri satın alındı. Cilt bakım ürünlerini ise giyim, sofra ve mutfak, gıda ve içecek alanları takip etti.

yeni-proje-2-001.jpg

Bunların yanı sıra Akdeniz, Ege, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da giyim ve ayakkabı, Marmara ve İç Anadolu bölgesinde kozmetik ve kişisel bakım ürünleri en çok satılanlar arasında yer aldı.

En çok satış yapan illerde Kocaeli, Bursa ve Aydın dikkat çekti. Toplam yaklaşık 2 milyon Trendyol satıcısı, 335 milyon ürünü kullanıcılarla buluşturdu. En çok sipariş veren şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN