AK Parti ile TİP arasında ipler gerildi: “İsrail’in ticaret ortakları!”

AK Parti ile TİP arasında ipler gerildi: “İsrail’in ticaret ortakları!”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “padişah bozuntusu” ifadesini kullanan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’a, “Avrupa faşistlerine tercümanlık yapmaktan ibaret” sözleriyle tepki gösterdi. TİP Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ise Çelik'e “Dünyanın her yerindeki faşistlerin başvurduğu, ‘zeytinyağı gibi üste çıkmak’ yönteminin aynısı.” diyerek yanıt verdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Nevşehir’de vatandaşlarla bir araya geldiği sırada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben, "Herkes bilsin ama en çok da o sarayda böbürlene böbürlene oturan padişah bozuntusu duysun. Bu halk size teslim olmayacak." dedi.

Baş’ın sözlerini faşist söylemle eşdeğer bulan AK Parti Sözcüsü Çelik sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Demokratik seçimlerle ve milli iradenin açık desteğiyle defalarca seçilmiş Cumhurbaşkanlığı makamını bu ifadelerle faşistçe hedef almak, demokrasi ve halk düşmanlığının ta kendisidir.” İfadelerini kullandı.

Ömer Çelik’in paylaşımına aynı kanalla yanıt veren Sera Kadıgil, tutuklu milletvekili Can Atalay’ı hatırlatarak AK Parti’nin açıkça darbe yaptığını söyledi. Kadıgil’in paylaşımı şöyle:

"Saray Sözcülerinin Genel Başkanımız Erkan Baş’a yönelik sözleri dünyanın her yerindeki faşistlerin başvurduğu, “zeytinyağı gibi üste çıkmak” yönteminin aynısıdır. Bu, Saray Rejiminin bizzat ve isteyerek darmadağın ettiği meşru zeminini boş çıkışlarla tamir etmeye çalışmasından ibarettir.

'İSRAİL’İN TİCARET ORTAKLARI'

Yurdu NATO’nun güvenli karakolu, Kürecik ve İncirlik işgal üslerinin hamisi yapan İsrail’in ticaret ortaklarının ancak kendilerine yakışacak sıfatları bu ülkenin tam bağımsızlığını savunanlara tahvil etmeye kalkmaları, siyasi açıdan tam bir düzeysizliktir.

“Demokratik seçimlerle” ve "milli irade"nin desteğiyle seçilmiş Cumhurbaşkanlığı makamının, yine aynı iradeyle seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ı esir tutabilmek uğruna, değiştirmek için yeterli çoğunluğu bulamadığı Anayasa’yı fiilen askıya almış olması, kendi meşruiyetini de ortadan kaldıran apaçık bir darbedir.

'BİZİM DÜŞMANIMIZ, SİZİN ÇIRAĞINIZ'

Anayasa'yı ayaklar altına alanlar, Ağzını açan kim varsa hapse tıkanlar, Halk açlıkla mücadele ederken saray üstüne saray yapanlar, Memleketin toprağını, deresini, ormanını, kıyılarını satanlar, "Yerli ve milli” halkını uluslararası sermayeye ucuz işgücü olarak pazarlayanlar, kadın, çocuk, yaşlı demeden insan öğüttükleri yetmezmiş gibi hayvanlarımızın da canına kast edenler iyi bilsin ki; Avrupa’dan Asya’ya dünyanın dört yanındaki faşistler bizim düşmanımızken sizinse ancak çırağınız çıkabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN