Aile 1 tane emekli varsa yaşadınız! O işlem ücretsiz olacak: SGK duyurdu

Aile 1 tane emekli varsa yaşadınız! O işlem ücretsiz olacak: SGK duyurdu

Evinde 1 tane emekli olan yaşadı! O işleme tek kuruş ödemeyeceksiniz. SGK duyurdu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ailede en az bir emekli bulunan bireyler için önemli bir hizmeti duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kaplıca tesislerinde emekliler ve aileleri, belirli sağlık hizmetlerinden tamamen ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

img-1184.jpeg

Bu yeni düzenleme ile SGK, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı ve sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Kaplıca tedavileri, emekliler için sağlık açısından önemli bir destek sunarken, aynı zamanda rahatlama ve dinlenme imkanı da sağlıyor.

Ücretsiz Hizmetler

SGK’nın başlattığı bu uygulama kapsamında, emeklilerin kaplıca tedavileri tamamen ücretsiz hale geldi. Bu durum, emeklilerin sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanmalarına olanak tanıyacak.

Başvuru Süreci

Uygulamadan yararlanmak isteyen emeklilerin SGK’ya veya yetkili sağlık kuruluşlarına başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvurular, emeklilerin sağlık durumuna göre hangi kaplıca tedavisinin uygulanacağına dair karar vermek için Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirilecek.

Kaplıca tedavisi için başvuran emeklilerin, mutlaka bir sağlık raporu alması gerektiği de belirtiliyor. Bu rapor, tedavi sürecinin belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak.

Daha fazla bilgi almak isteyen emekliler, SGK’nın resmi web sitesini ziyaret edebilir veya en yakın SGK müdürlüğüne başvurabilirler. Bu yeni uygulama, emeklilerin sağlık ve yaşam kalitelerini artırma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN