AİHM, 40 HDP’li vekilin dokunulmazlıklarının Anayasa’ya aykırı olarak kaldırıldığına ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM),aralarında Selahattin Demirtaş’ın da olduğu HDP'den seçilen 40 milletvekilinin 20 Mayıs 2016'da dokunulmazlıklarının kaldırılması ve yargılanmasına dair ihlal kararı verdi.
Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, "AİHM, HDP’li 40 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili ihlal kararını açıkladı" dedi.
AİHM’in Büyük Daire kararı ile birlikte değerlendirildiğinde gözaltına dahi alınamaması gereken Selahattin Demirtaş ve arkadaşları 5 yıldır cezaevinde. Biten yargılamaların yeniden açılması,devam edenlerin düşürülmesi,tutuklu milletvekillerinin de derhal tahliye edilmesi gerekir.
— Ramazan Demir (@ramazandmr) February 1, 2022
Avukat Mahsuni Karaman da, "AİHM, bugün açıkladığı Encü/Türkiye kararı ile HDP’li 40 milletvekilinin 20 Mayıs 2016 tarihinde dokunulmazlıklarının kaldırılması ve yargılanmaları nedeniyle ifade hürriyetlerinin ihlal edildiğine karar verdi" dedi.
AİHM, bugün açıkladığı Encü/Türkiye kararı ile HDP’li 40 milletvekilinin 20 Mayıs 2016 tarihinde dokunulmazlıklarının kaldırılması ve yargılanmaları nedeniyle ifade hürriyetlerinin ihlal edildiğine karar verdi. pic.twitter.com/izJJyTOThH
— Mahsuni Karaman (@av_mkaraman) February 1, 2022
Türk yargısı üzerinde reis gölgesi var kabul. Mahkemelerin bağımsızlıği soru işareti kabul. Peki bu ne? AİHM kararı tam soytarılık. PKK teröristlerine tazminat bile ister bu yüzsüzler. O potansiyel var bu bunaklarda. Türkiye egemen bir ülke. AİHM nin zorunlu yargı yetkisini kaldırır olur biter. Bu da bir egemenlik tasarrufudur. Ama bunun için önce kendi içinde kuvvetler ayrılığını ve bağımsız yargıyı kurması gerekir.
Yanıtla (0) (7)Yani diyorsun ki, 'mahkemelerimiz cok kötü ve kesinlikle bagimsiz degiller ama olsun, PKK bahanesiyle Kürt'leri iyice dövüyor bu bize yeter'
Yanıtla (4) (0)Yazmanız olduğuna göre okumanız da olmalı. Bir daha okuyun yazılanı. Terör yapma özgürlüğü istemiştiniz galiba? HDP'nin misyonu zaten budur. PKK nin siyasi koludur. Hadi başka kapıya.
Yanıtla (1) (2)Kürt ile PKK'nın aynı olduğu algısı HDP medya gerillalarının yani trollerinin vermek istediği bir algı. Ya o ekiptensiniz ya da o trollerin etkisi altındasınız. Hdp, PKK nin siyasi koludur. PKK ise bir terör yapılanmasıdır, teröristtir. Gerisi boş gürültü.
Yanıtla (1) (2)Yasin Börü,'nün davası gelse önüne onu suçlu bulur bu mahkememsi şey
Yanıtla (2) (9)Yani merhum Yasin Börü'yü de herseye malzeme yapıyorsunuz. Filmi, dizisi, her türlü kullandınız.
Yanıtla (4) (0)Bırakın rahmetliyi artık. Hepimiz üzülmüştük, ama yeter artık.
O kirli tezgahta onlarca kisi öldürüldü, bir Yasin Börü'yü görmeniz cok kör bir durum.
Yanıtla (2) (1)AIHMde Hükümete çalışıyor.
Yanıtla (2) (0)6 yıl sonra mı fark etmişler!?
Çok insaflı davranmışlar ! T.C. Bütçesinin yarısını da bunlara tazminat olarak verilmesine karar vermeliydiler ki, karar adil bir karar olabilseydi ! Batının hangi şeyinden bu ülkeye hayır gelmiş ki, AİHM'den gelsin ?
Yanıtla (3) (8)Boyunları altında kalasıcalar !
cumhurbaşkanı gül ve erdoğan başvuruken iyiydi değil mi :)
Yanıtla (6) (0)sizi gidiler sizi
Bati'nin icat etigi iletisim araciyla bu yaziyi yazman senin utancin olsun,yetermi.
Yanıtla (1) (0)Yargı mensupları diktatör tarafından kendi parti teşkilatlarından atandığı için yargılamadan önce diktatörün verdiği talimata göre karar veriyorlar.
Yanıtla (3) (0)Bu mahkeme bombalarla öldürülen Suriyeli çocukları görmez başörtüsünü yasaklar burada da hak aradığı falan yok. Kim sekülerse kim Batıya teşne ise onu koruyor. Sözüm meclis dışında ama şöyle bir söz var "it iti ısırmaz"
Yanıtla (1) (8)inşallah tez zamanda serbest kalırsınız sn Demirtaş.
Yanıtla (8) (2)AİHM, PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YANINDA SAF TUTMUŞ. PKK TERÖR ÖRGÜTÜ AVRUPA VE ABD'DE TERÖR EYLEMLERİ YAPSA, 40 YILDIR ÜLKEMİZDE KÜRT-TÜRK SİVİL ASKER ONBİNLERCE VATANDAŞIMIZI ŞEHİT ETTİĞİ GİBİ AVRUPA VE ABD'DE İNSANLARI ÖLDÜRSE BU TÜR KARALAR ALABİLİRLER Mİ? AİHM'E GÜVENMİYORUZ. DERHAL AİHM'DEN AYRILMALIYIZ. AİHM'DE ÜLKEMİZ LEHİNE VERİLMİŞ BİR KARAR BİLE YOK HEP ALEYHİMİZE.
Yanıtla (4) (12)ha ha ha :)) demokrat nick i güzel bir örtü olmuş:)
Yanıtla (9) (1)Artık içerideki mahkemeler işlev görmüyor bundan sonra Avrupa AiHM
Yanıtla (8) (2)Halk mağdurları oraya baş vursun.hakim Erdoğan bahcelide savcı olduğunu göre netice beklemek hayal kırıklığı olur.