Ağrı'da kaybolan 2 dağcıyı arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Ağrı'da kaybolan 2 dağcıyı arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Ağrı Dağı'na tırmanış yaparken zirveye yakın noktada 5 bin 50 rakımda tipide kaybolan 2 kişinin bulunması için çalışmalar yoğunlaştırıldı. Rehberler eşliğinde sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına AFAD ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri de dahil oldu.

Türkiye’nin 5137 metre rakımlı en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nda 5050 rakımda dün tipiye yakalanarak kaybolan 2 dağcıyı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

REHBERLER ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA

Rehber Resul Civaş ve dağcı ekibi Ağrı Dağı zirvesinde arama çalışmalarını sürdürürken, kayıp 2 dağcının son konumu olan bölgeye bakan rehber Resul Civaş buz yarığına düşerek ölüm tehlikesi atlattı. Civaş, yaklaşık 1 saatlik mücadelenin ardından kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı.

1kapak-001.jpg

İHA DESTEK VERİYOR

Van’dan gelen 10 kişilik AFAD dağcı grubu da kayıp 2 dağcı için arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce canlı yayınla görüntü aktarımı yapabilen teknik donanıma sahip İHA da arama çalışmalarında kullanılıyor.

1kapak.jpg

AFAD ve dağcı ekiplerinin kayıp dağcıları bulmak için yoğun çabaları halen devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN