Ağrı Dağında olduğu söyleniyordu! Nuh'un gemisi bulunuyor mu? Bölgedeki binlerce yıllık örnekle doğrulandı

Ağrı Dağında olduğu söyleniyordu! Nuh'un gemisi bulunuyor mu? Bölgedeki binlerce yıllık örnekle doğrulandı

Nuh'un Gemisi efsanesine dair tartışmaları yeniden alevlendi. Bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda, efsanenin tarihi kökenlerine ışık tutacak önemli bulgular elde etti. İşte detaylar…

Ağrı Dağı’nın eteklerinde bulunan ve tekne biçimini andıran bir yapının yakınında gerçekleştirilen kazılarda, toprak örnekleri üzerinde yapılan analizler, M.Ö. 3500-5000 yıllarına tarihleniyor. Bu bulgular, İncil’deki tufan hikayesiyle bağlantılı olarak dikkat çekiyor.

yeni-proje-29.jpg

DURUPINAR OLUŞUMUNDAKİ KEŞİFLER

Ağrı Dağı ve çevresindeki efsanevi Nuh'un Gemisi hikayesi, yüzyıllardır pek çok insanın ilgisini çekiyor. Sözcü’de yer alan habere göre, son dönemde, İstanbul Teknik Üniversitesi, Andrew Üniversitesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden oluşan bir uzman ekibi, Durupınar oluşumunda yaptığı araştırmalarla dikkatleri üzerine çekti. Ekip, bu bölgede toprak örnekleri toplayarak kapsamlı bir analiz sürecine girdi.

Yapılan analizlerde, toprak örneklerinin yaklaşık 3500 ila 5000 yıl öncesine tarihlendiği belirlendi. Bu bulgu, İncil'de anlatılan tufanın gerçekleştiği döneme denk geliyor. Uzmanlar, toprakta bulunan deniz kökenli materyallerin, Nuh'un Gemisi'nin bu bölgede karaya oturduğu ihtimalini güçlendirdiğini ifade ediyor.

yeni-proje-30.jpg

EFSANE Mİ, GERÇEK Mİ?

İncil'de anlatılan tufan hikayesi, Nuh'un Tanrı tarafından bir gemi inşa etmesi ve büyük bir sel felaketinden sonra Ağrı Dağları'na yerleşmesiyle ilgilidir. Ağrı Dağı'nın zirvesinin uzaktan bir gemiyi andıran yapısı, bu bölgenin yüzyıllardır Nuh'un Gemisi ile ilişkilendirilmesine neden oldu.

Ancak bilim dünyasında, Nuh'un Gemisi hikayesinin kelimesi kelimesine bir gerçeklik olarak yorumlanamayacağı yönünde görüşler de var. Birçok bilim insanı, bu hikayenin tarihsel bir olaydan ziyade, insanlık tarihindeki büyük su baskınlarından esinlenerek oluşturulmuş bir efsane olabileceğini savunuyor.

yeni-proje-31.jpg

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE TARTIŞMALAR

Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi Araştırma Ekibi, bu efsanenin arkasındaki gerçekleri aydınlatmak amacıyla detaylı çalışmalar yürütüyor. Elde edilen bulgular, birçok soru işaretini gündeme getirirken, Nuh'un Gemisi’nin varlığına dair yeni bir tartışma ortamı yaratıyor. Uzmanlar, araştırmalarının devam edeceğini ve bu bölgedeki jeolojik oluşumların sırlarının çözülmesi için daha fazla analiz yapılması gerektiğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN